Komentara: 2
Pregleda: 2381

Inicijativa za razvoj hokeja na travi

24.11.2015. u 16:06h
Izvor: RTV City
Čelnici Evropske federacije hokeja na travi (EHF) posetili su Srbiju i obavili razgovore sa ljudima iz našeg saveza, Olimpijskog komiteta, Ministarstva za sport i Pokrajinskog sekretarijata za sport. Postoji inicijativa u pravcu popularizacije hokeja na travi i infrastrukturnog razvoja potekla od ljudi iz nacionalnog saveza hokeja na travi.
Inicijativa za razvoj hokeja na travi

U skorijoj budućnosti planirana je izgradnja terena u Beogradu, Novom Sadu i Subotici. Lokalna samouprava spremna je da učestvuje u ovom projektu i obezbedi lokaciju i neophodne urbanističke uslove dok će evropska federacija donirati teren u vrednosti između 80 i 100000 eura.

Inicijativa za razvoj hokeja na travi

"Veoma smo srećni što smo ovde, juče smo stigli u Srbiju i imali smo veoma bogat raspored. Sa razgovorima smo počeli u Beogradu, nastavili smo juče u Novom Sadu, danas smo stigli u Suboticu. Veoma je bitno to što vidimo dobru inicijativu da se igra hokej u Srbiji. Vaša zemlja je jedna od 43 u Evropi u kojima se igra hokej na travi. Sinoć smo na sastanku u HK Spartak Elektrovojvodina upoznali i cdvojicu nekadašnjih reprezentativaca koji su osvojili zlatnu medalju na Mediteranskim igrama 1978. godine a danas smo nastavili razgovore sa ljudima iz lokalne samouprave oko partnerstva za izgradnju terena u Subotici. Mislimo da se zajedničkim radom najbrže dolazi do napredka, izgradnjom terena u Subotici, Novom Sadu i Beogradu dali bismo priliku najmlađima da počnu da treniraju i da imaju takmičenja. Sport je veoma bitan kako za fizički tako i za psihički razvoj dece, veoma sam zadovoljna održanim sastancima i nadam se uspešnoj saradnji u budućnosti", izjavila je Marijke Fleuren - Predsednica EHF.

Inicijativa za razvoj hokeja na travi

,,Svi znamo da hokej na travi ima dugu tradiciju u Subotici a da je HK Spartak Elektovojvodina jedan od najtrofejnijih klubova. Izuzetno mi je drago što u tom klubu imamo jednu upravu koja je agilna i prati aktuelne trendove u ovom sportu. Uspeli su da dovedu ovako značajnu delegaciju i dali sve da pokušaju da poboljšaju svoje uslove. Kao lokalna samouprava spremni smo da pomognemo onim klubovima koji se trude da unaprede svoje delovanje i mislim da su ovi razgovori bili veoma konstruktivni. U tom smislu sigurno ćemo biti partneri i u rešavanju pitanja izgradnje novog terena", izjavio je Vjekoslav Ostrogonac, član GV zadužen za sport, omladinu i turizam.

Prema urbanističkom planu Subotice postoji nekoliko lokacija predviđenih za izgradnju sportskih objekata, a koja će od njih biti izabrana znaće se nakon kompletiranja projekta, teren će biti multifunkcionalan i moći će da se upotrebljava i za druge sportove.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 2381
Povezane teme

hokej na travi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.