Komentara: 4
Pregleda: 3373

Infostud pokrenuo novi sajt specijalizovan za zapošljavanje IT profesionalaca

27.02.2015. u 11:12h
Izvor: Subotica.com
Subotička kompanija "Infostud" predstavila je u sredu novi onlajn projekat koji je isključivo namenjen IT branši, odnosno kandidatima i poslovacima iz IT industrije koji se međusobno traže. Pored već nadaleko poznatih sajtova za zapošljavanje, kupoprodaju vozila i sajtova namenjenim obrazovanju, Infostud je proširio ponudu korisnih sajtova specijalno orjentisano prema IT stručnjacima.
Infostud pokrenuo novi sajt specijalizovan za zapošljavanje IT profesionalaca

Kompanija "Infostud" u Subotici uspešno posluje od 2000-te godine i od tada je razvila niz korisnih sajtova preko kojih su mnogi u Srbiji i regionu pronašli mnogo korisnih informacija, pronašli (novi) posao ili radnike, kupili ili prodali vozilo, putovali i nadograđivali svoje znanje kroz izuzetno koristan trio obrazovnih sajtova.

Preko 100 zaposlenih u ovoj kompaniji vredno radi na svakom segmentu IT biznisa i svojim znanjem i zalaganjem doprinose razvoju i sve izraženijoj dominaciji na srpskom tržištu, ka kojem su trenutno primarno orjentisani.

Kao što su nas i navikli, u Infostudu ne sede mirno, već pažljivo planiraju nove poduhvate, pa je tako od pre neki dana sa radom počeo i specijalizovani IT sajt namenjen svima koji traže posao i informacije o zaposlenju iz oblasti Informaciono - komunikacionih tehnologija. U pitanju je sajt koji se zove HelloWorld.rs, a na njemu svi posetioci mogu da se informišu o razvoju i napretku karijere u IT sektoru i prate trendove u ovoj oblasti.

Pored oglasa za posao na raspolaganju su im i informacije o kompanijama koje raspisuju oglase za IT pozicije , a mogu i da ostavljaju svoje komentare i razmenjuju iskustva.

Informacije o kompanijama koje raspisuju oglase za posao

Specifičnost sajta HelloWorld.rs je u tome što svi posetioci brzo i lako mogu da dobiju detaljnije informacije o kompanijama koje traže zaposlene. Pored osnovnih podataka – linkova do sajta, društvenih mreža i opisa osnovne delatnosti, mogu brzo da pretraže i druge informacije vezane za kompaniju – podatke sa APR-a (matični broj, pib, informacije o profitu i prihodu, broju zaposlenih, vlasničkoj strukturi), galeriju slika, lokaciju, kao i članke u kojima se do sada spominjala kompanija. Na ovaj način uz veliku uštedu resursa mogu da se upoznaju sa potencijalnim poslodavcima.

IT oglasi razvrstani po tehnologijama

Budući na stalni rast potrebe za IT stručnjacima, na sajtu su predstavljeni IT oglasi za posao razvrstani po traženim tehnologijama i senioritetu čime je pretraga znatno olakšana. Na sajtu zainteresovani mogu da konkurišu na objavljene oglase putem dokumenata iz cloud-a, sa bilo koje lokacije, a pošto je sajt “mobile friendly”, posetioci mogu da se lako prijavljuju na oglase putem mobilnih telefona.

IT trendovi i razmena iskustava

Na izradi sajta HelloWorld.rs je radio nezavisan tim ljudi u okviru kompanije Infostud sa ciljem da se što bolje odgovori na rastuće potrebe kandidata koji traže zaposlenje u ovoj oblasti, a koje se tiču informisanja o razvoju karijere i zaposlenju u IT oblasti, kao i o poslodavcima koji objavljuju oglase za posao.

Na sajtu će biti dostupne i vesti iz IT sveta koje će pratiti trendove na ovom polju. Postepeno će biti omogućen sve veći stepen interakcije i razmene iskustva između posetilaca što može da bude izuzetno korisno prilikom informisanja o kompaniji i konkurisanja na konkretne oglase za posao.

Ovo je još jedan u nizu korisnih sajtova koje dolaze iz kuhinje subotičke kompanije Infostud. Posle sajtova za potragu za poslom i oglašavanje oglasa za radnike, ali i sajtova za kupoprodaju vozila, koji su lideri na srpskom tržišu, Infostud je i toj ponudi dodao i ovaj specijalizovani sajt za stručnjake iz IT branše.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 4
Pregleda: 3373
Povezane teme

infostud

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.