Komentara: 6
Pregleda: 4344

Ildiko Lovaš podnela ostavku u MNS

21.04.2015. u 14:01h
Izvor: RTV
Ildiko Lovaš, dosadašnja članica Izvršnog odbora Mađarskog nacionalnog saveta, podnela je ostavku na članstvo u MNS. To je na sednici Nacionalnog saveta Mađara novinarima rekao predsednik tog tela Jene Hajnal, koji joj je zahvalio na radu proteklih meseci, ali i na prethodne četiri godine, kada je bila zadužena za kulturu u Nacionalnom savetu.
Ildiko Lovaš podnela ostavku u MNS

Hajnal, međutim, nije saopštio razloge zbog kojih je Ildiko Lovaš podnela ostavku, već joj je poželeo puno sreće "kao spisateljki i na drugom radnom mestu".

Prethodno je bivši predsednik Nacionalnog saveta Mađara Tamaš Korhec oštro kritikovao rad Ildiko Lovaš.

On je rekao da je ona "neformalna predsednica" Nacionalnog saveta Mađara i da uživa "bezrezervnu podršku" predsednika Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvana Pastora. Ildiko Lovaš mediji su i ranije često imenovali kao veoma blisku saradnicu Ištvana Pastora.

Nacionalni savet Mađara danas je tajnim glasanjem izabrao novi Izvršni odbor. Predsednica tog tela je ostala Aniko Jeras, a članovi su ostali Silard Antal, Katinka Beretka i Čaba Paško, svi sa liste "Mađarska sloga" iza koje stoji SVM. Niko nije izabran na mesto na kojem je do sada bila Ildiko Lovaš.

Predsednik Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Bela Čorba ocenio je za portal na mađarskom jeziku "Vojvodina danas" ( Vajdasag Ma ) da iza sukoba unutar SVM-a i unutar Nacionalnog saveta Mađara stoji borba za "veće parče torte", odnosno za više vlasti.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 4344
Povezane teme

mađarski nacionalni savet

ildiko lovaš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.