Komentara: 0
Pregleda: 1944

Igračice ŽFK Spartak nastavile trijumfalni niz

20.11.2015. u 16:02h
Izvor: RTV City
Gradski stadion u Subotici bio je domaćin derbija šampionata koji se odigrao u 12. kolu između ŽFK Spartak i Mašinca iz Niša. Nakon 90 minuta borbe izabranice Borisa Arsića trijumfovale su sa 5:2 (2:2) i novom pobedom zaokružili sjajnu takmičarsku godinu pred zimsku pauzu. Oko 500 gledalaca videlo je igru punu dinamike i šansi i na kraju zasluženi trijumf domaće ekipe. Iako su u prvom poluvremenu dominirale na terenu i pored dva postignuta pogodka, dve greške su koštale domaće igračice primljenih pogodaka.
Igračice ŽFK Spartak nastavile trijumfalni niz

Fudbalerke Spartaka došle su u vođstvo u 11. minutu nakon centaršuta Krstićeve i odlične reakcije Milene Nikolić.  Nastavile su domaće igračice sa atacima ka golu Ane Marinković, pa je tako u 16’ Mesomo glavom nakon kornera iz povoljne pozicije šutirala pored gola. Posle promašaja stiže kazna. Kristina Krstić je u 20 minutu šutirala iznenada , Cetina je nespretno intervenisala a lopta je završila u mreži. Samo minut kasnije Tijana Filipović propustila je idealnu priliku da poravna rezultat jer  joj je golmanka Mašinca odbranila čist zicer. Nagrada za bolju igru stigla je u 28 minutu, kada je Ngaska zatresla mrežu Nišlijki nakon odlične akcije Milene Nikolić.  Samo tri minuta kasnije kapiten gošći Milica Stanković iskoristila je nesporazum Marije Ilić i Sare Cetine i uz dosta sreće uspela da zatrese mrežu subotičanki.  Sreća je definitivno bila naklonjena gošćama i u 34. minutu kada su i Poljak i Ngaska iz neposredne blizine šutirale pravo u golmanku Marinković. Do kraja prvog dela igre nije bilo uzbuđenja i na odmor se otišlo nerešenim rezultatom 2:2.

Već na startu drugog poluvremena pripretila je Poljak iz slobodnog udarca ali je Marinković uspešno intervenisala. Ipak u 48 minutu Ngaska je promešala odbranu gošći i uz nespretnu intervenciju  gostujuće štoperke Lazarević zatresla mrežu.  U 61. minutu Ngaska idealno centrira a Mileni Nikolić nije bilo teško da po drugi put na meću zatrese mrežu. Pobednik susret je definitivno rešen u 70 minutu kada je Marenić centaršutom pronašla Milenu Nikolić, koja postiže svoj novi  ovosezonski het trik. Do kraja utakmice domaće su smirile igru i lagano privele meč u svoju korist.

Spartak -- Mašinac 5:2 (2:2)
Nikolić 11’ 61’ 70’, Ngaska 28’ 48’ - Krstić 20’, Stanković 31'

Spartak: Cetinja, Oršoja, Krstić, Radanović, Malešević, Poljak, Filipović, Nikolić, Ilić, Mesomo, Ngaska, Marenić,

Mašinac: Marinković, Šarac, Stevanović, Smiljković, Milivojević, Stanković, Ivanović, Krstić Lazarević, Kožović, Vasiljković, Ćirić

Nakon 12. kola sledi zimska pauza do 19. marta kada se igra 13. kolo u okviru kojeg fudbalerke Spartaka gostuju LASK Crvenoj zvezdi iz Lazarevca.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1944
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.