Komentara: 17
Pregleda: 19113

Igor Jurić: Borićemo se za nestalu decu

20.08.2014. u 17:08h
Izvor: RTV Yueco
Roditelji tragično preminule Tijane Jurić podneće inicijativu za usvajanje “Tijaninog zakona” za nestalu decu, koji podrazumeva izmene i dopune Zakona o policiji.
Igor Jurić: Borićemo se za nestalu decu

Otac, tragično preminule Tijane Jurić, Igor Jurić za yueko objašnjava da je razgovarao sa profesorima sa Pravnog fakulteta, kao i sa policijom i da očekuje da se uskoro napiše tekst predloga zakona koji će biti predat Ministarstvu pravde, koje treba da da mišljenje.

Juče je i razgovarao sa narodnim poslanikom Gojkom Radićem koji može da podnese predlog za izmene zakona u Vladi Srbije.Propisano je da pravo predlaganja zakona ima svaki poslanik, vlada, skupština autonomne pokrajine ili najmanje 30.000 birača.

Cilj je da se čim maloletno lice nestane obaveste svi marketi, granični prelazi, mobilni operateri reaguju, kao i policija. Jurić kaže da je mobilni telefon njegove ćerke još dva sata bio u funkciji nakon njenog nestanka. U ovom slučaju to ništa ne bi promenilo, jer mu ćerka bila mrtva, ali možda može da se spase neko drugo dete.

Tijanini drugovi prvi svedoče

Istraga protiv Dragana Đurića (34) zbog ubistva i silovanja Tijane Jurić (15) biće nastavljena u četvrtak i petak saslušanjem roditelja devojčice i njenih prijatelja koji su je poslednji videli, javlja Blic.

Poziv iz subotičkog Višeg tužilaštva prvi su dobili Tijanini drugovi: dečak i devojčica, kao i drug koji ju je čekao da mu vrati duksericu. Sutradan, u petak, iskaz će dati roditelji Igor i Mirjana Jurić, koji će se izjasniti da li se pridružuju krivičnom gonjenju.

Kako saznaje Blic, tužilaštvo je izdalo naredbu da se obavi i nekoliko veštačenja. Advokat Viktor Gostiljac, branilac osumnjičenog Đurića da će u sledećoj fazi tužilačke istrage biti pozivani svedoci.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 17
Pregleda: 19113

Povezane vesti

Povezane teme

tijana jurić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.