Komentara: 9
Pregleda: 4491

Idejni projekat pruge između Subotice i Segedina

12.01.2013. u 18:25h
Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, kao vodeći partner, i Evroregionalna razvojna agencija DKMT iz Segedina, kao prekogranični partner, potpisali su ugovor o finansiranju izrade idejnog projekta železničke pruge Segedin-Reske-Horgoš-Subotica i prateće dokumentacije za železničku prugu Subotica-Čikerija-Bačalmaš-Baja.
Idejni projekat pruge između Subotice i Segedina

Ukupan budžet projekta je nešto preko 1.6 miliona evra. Izrada projekta omogućiće da se u narednoj fazi uradi glavni projekat pruge i dobije odobrenje za izgradnju, što je uslov da se železnička pruga izgradi i pusti u saobraćaj.

Pruga će omogućiti putnički i robni saobraćaj između Mađarske i Srbije i povezivanje Srbije sa regijom Evropske unije, uz korišćenje rentabilnog i ekološki opravdanog sistema transporta, koji je napravljen po standardima Evropske unije. U realizaciji projekta stručnu i ekspertsku pomoć daće železnice Srbije i Mađarske.

Početak projekta predviđen je za 1. februar 2013. godine, a kraj za 31. juli 2014. godine. Projekat traje 18 meseci.

Postavljeno pre 11 godina i 2 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4491
Povezane teme

pruga železnica

železnica subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.