Komentara: 7
Pregleda: 7472

Humanitarni koncert za decu sa Kosmeta - Dušan Svilar, Merima Njegomir, Izvorinka Milošević...

02.09.2015. u 09:52h > 17:53
Izvor: Subotica.com
Sutra od 19 časova u Narodnom pozorištu (zgrada Jadran) održaće se koncert za mališane iz Gnjilana sa Kosova i Metohije na kojem će pevati Merima Njegomir, Izvorinka Milošević, Milica Dugalić, Nikola Urošević Gedža i Dušan Svilar.
Humanitarni koncert za decu sa Kosmeta - Dušan Svilar, Merima Njegomir, Izvorinka Milošević...

Za mališane iz udruženja "Dečja radost" iz Gnjilana pevaće poznata imena narodne i izvorne muzike kao što su Merima Njegomir, Izvorinka Milošević, Milica Dugalić, Nikola Urošević Gedža i naš sugrađanin Dušan Svilar.

Izvođače će pratiti Narodni orkestar RTS-a pod dirigentskom palicom Vlade Panovića. Voditelj programa će biti Vanja Bulić.

Estradna umetnica Merima Njegomir izjavila je da će sa zadovoljstvom pevati za decu sa Kosova koji su prethodnih nedelju dana tradicionalno gosti našeg grada napominjući da će koncert trajati oko dva časa, a na repertoaru će se naći najlepše domaće narodne i izvorne pesme.

- "Pevaću svoje hitove i jednu pesmu sa Kosova. Drago nam je što će nam se na sceni Narodnog pozorišta pridružiti i talentovani pevač iz Subotice Dušan Svilar." - izjavila je Merima Njegomir.

Svilar će tako posle preksinoćnjeg nastupa na koncertu Subotičke filharmonije povodom proslave Dana grada ponovo zapevati sutra naveče, ovaj put sa poznatim imenima narodne muzike, a cilj je i više nego plemenit.

- "Ovo je prvi veći koncert organizovan za decu sa Kosova u Subotici. Drago mi je što su se odazvale moje starije kolege iz drugih gradova, kao i orkestar RTS i svojim učešćem ovoj manifestaciji dali podršku. Na ovakvim manifestacijama, nama veoma dragim, učestvujemo rado. Prošle godine, pored koncerta u Moskvi, održao sam još jedan nastup u gradu Dolgoprudnый (u Moskovskoj oblasti) gde su odsela deca sa Kosova i gde im je bio organizovan rusko - srpski koncert. Sudeći po tome, očekujem da će i ovaj koncert da prođe super. Lepo je razmeniti stihove, osmeh, radost i sreću sa njima. " - izjavio je popularni subotički pevač

Koncert počinje u 19 časova, a ulaz je besplatan.  Dan kasnije za decu iz Gnjilana organizovan je celodnevni izlet u Kikindu, a u subotu boravak na salašu Đorđević na Paliću.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 7472
Povezane teme

Narodno pozorište

humanitarni koncert

dušan svilar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.