Komentara: 3
Pregleda: 3805

Humanitarna akcija za pomoć socijalno ugroženim porodicama

12.02.2016. u 02:29h
Izvor: Subotica.com
Veliki broj građana i firmi učestvovao je u humanitarnoj akciji za pomoć socijalno ugroženim porodicama koja je, na inicijativu Kluba mladih roditelja Kancelarije za mlade i Centra za socijalni rad, juče održana u Novoj opštini.
Humanitarna akcija za pomoć socijalno ugroženim porodicama

Prvog dana humanitarne akcije prikupljeni su, kako zimska, tako i letnja garderoba za decu, igračke, pelene,  sredstva za ličnu higijenu, kao i jedna dečja kolica.

- Veoma sam zadovoljna odzivom građana, a posebno me obradovalo što su humanost pokazale sve generacije. U akciji su učestvovali kako penzioneri, tako i naši mladi sugrađani - kaže Dejana Baltes, koordinatorka Kancelarije za mlade.

Ideja za organizovanjem akcije, sa ciljem pružanja pomoći deci i mladima do 16 godina iz porodica slabijeg materijalnog stanja, potekla je od članice Kluba mladih roditelja KZM, Aleksandre Radulović. Podršku organizaciji akcije  pružio je i Centar za socijalni rad, koji će prikupljenu pomoć uručiti porodicama na osnovu spiska najugroženijih porodica.

Drugi deo akcije će biti održan danas (12. februar)  od 16 do 20h, u sali broj 6 Nove opštine.

- Želela bih da pozovem građane da se priključe akciji i ukoliko imaju mogućnost da donesu sredstva za ličnu higijenu, kao i nekvarljive namirnice, jer to je ono što zaista nedostaje našim sugrađanima u stanju socijalne potrebe - kaže Dejana Baltes.

Klub mladih roditelja ima desetak članova, okupljenih oko ideje unapređenja roditeljstva. U okviru Kancelarije za mlade Grada Subotica Klub vodi psiholog Maja Gabrić Stipić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3805

Povezano dešavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.