Komentara: 1
Pregleda: 3828

Hokejaši Spartaka (U8) najbolji na Međunarodnom turniru u Beogradu

24.04.2014. u 13:41h
Izvor: Hokejaški klub "Spartak"
U ponedeljak i utorak (21./22. april) u Ledenoj hali Pionir u Beogradu održan je tradicionalni XIII međunarodni turnir "Miodrag Šišić - Šile" u hokeju na ledu za selekcije U-8 i U-10 (igrači do 8 i do 10 godina starosti), na kojem je učešće uzeo i HK "Spartak", Subotica u kategoriji U8 i suvereno sa maksimalnih 10 pobeda osvojio turnir.
Hokejaši Spartaka (U8) najbolji na Međunarodnom turniru u Beogradu

Na turniru je učestvovalo ukupno 22 ekipe (po 11 u obe kategorije) iz 4 države (Slovenija, Hrvatska, BiH i Srbija), preko 300 dece, što ovaj turnir čini jednim od najvećih i najjačih u regionu.

HK "Spartak" je u kategoriji U-8 napravio fenomenalan, pomalo neverovatan rezultat jer je na svih 10 odigranih utakmica ostvario isto toliko pobeda, i sa maksimalnim učinkom, zasluženo osvojio 1. mesto na turniru.

Rezultati: HK "Spartak" - HK "Lisjaki" (Maribor, SLO) 2:0, HK "Spartak" - HK "Taš" (Beograd) 3:1, HK "Spartak" - HK "Red Team" (Beograd) 13:0, HK "Spartak" - HK "Partizan" (Beograd) 6:1, HK "Spartak" - HK "NS Stars" (Novi Sad) 4:2, HK "Spartak" - HK "Triglav" (Slovenija) 4:1, HK "Spartak" - HK "Mladost" (Zagreb, HRV) 3:0, HK "Spartak" - HK "Vitezovi" (Sisak, HRV) 5:0, HK "Spartak" - HK "Crvena zvezda" (Beograd) 2:0, i HK "Spartak" - HK "Beostar" (Beograd) 3:1

Za HK "Spartak" na ovom prestižnom turniru su nastupali: Đukanović Luka, Konakov Novak, Pećerić Petar, Kostić Luka, Herbatin Oliver, Sekulić Elena, Bašić Palković Filip, Bašić Palković Andrej, Kiš Matej, Kovačević Nikola, Pećerić Slaven, Kuntić David, Hajdu Mark i Miklenović Mellanija. Trener: Brestovac Uroš.

Hokejaši Spartaka (U8) najbolji na Međunarodnom turniru u Beogradu

Svi igrači su tokom celog turnira pokazali visok nivo kvaliteta, i uz maksimalno zalaganje, klizanje i borbenost uspeli da zabeleže jedan od najvećih uspeha u istoriji kluba za navedene kategorije.

Sve ovo potvrđuje veoma stručan i dobar rad sa najmlađim kategorijama u HK "Spartak" koji se realizuje u prethodnih nekoliko sezona, a čime se dodatno ističe potreba i nužnost izgradnje krova na Gradskom klizalištu, čime bi se stvorili bolji uslovi za rad na ledu (za sve zimske/ledene sportove), tokom dužeg vremenskog perioda (6 meseci umesto trenutna 3 meseca).

Da bi vest i informacija bila kompletna i potpuna, HK "Spartak" je, uz pismenu saglasnost i odobrenje domaćina turnira (HK "Crvena zvezda"), na turniru nastupio sa 6 igrača iz kategorije U-9, a iz razloga što u Subotici nema leda još od 1. marta (više od 50 dana bez leda) i da deca treniraju samo na rolerima ili "na suvo", kao i zbog velikog broja otkazivanja igrača (zbog Uskršnjih praznika) i radnih dana u koje je održan turnir (ponedeljak/utorak). Ovaj podatak ni u kom slučaju ne umanjuje na važnosti i uspehu koji su najmlađi subotički oklopnici doneli za svoj klub i grad.

Ovim dešavanjem se praktično završava sezona na ledu 2013/2014, polako se prelazi na aktivnosti na rolerima (InLine hokej) gde turniri polako kreću u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj, i gde će se HK "Spartak" potruditi da nastavi seriju dobrih rezulatata, dok se u Klubu blagovremeno počinje i sa pripremom planova za sezonu na ledu 2014/2015.

Izvor: Hokejaški klub "Spartak"
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3828
Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

hokejaši spartaka

hokejaški klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.