Komentara: 0
Pregleda: 4186

Hitna pomoć zabeležila veliki broj poziva

10.12.2012. u 16:06h
Izvor: RTV Yueco
Za vikend, lekarske ekipe Hitne medicinske pomoći na terenu su najčešće intervenisale kod pacijenata koji imaju hronična oboljenja disajnih puteva. Pacijenti su se javljali i zbog povišenog krvnog pritiska.
Hitna pomoć zabeležila veliki broj poziva

Petnaest sugrađana se javilo zbog povreda i padova te su poslati na urg. odeljenje Opšte bolice Subotica.

Usled vremenskih neprilika i zastoja na autoputu, ekipa Službe hitne medicinske pomoći sa lekarom, je par sati ostala u koloni sa pacijentom od godinu dana koji je poslat iz Opšte bolnice Subotica na Istitut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu. Zahvaljujući izlasku i dobroj saradnji sa Službom vatrogasci spasioci, dete je vraćeno, uz konsultaciju pedijatra, u Opštu bolnicu Subotica.

U dispečerskom centru je zabeležen velik broj poziva osoba koje su tražile pomoć i savet zbog zastoja na autoputu, državnim putevima i putevima prvog reda.

Ekipa Hitne medicinske pomoći, punkt Bajmok, tokom noći 08. decembra je imala poziv za zbrinjavanje trudnice kojoj je počeo porođaj. Trudnica je ostala zavejana na putu između Alekse Šantića i Bajmoka. Sanitetsko vozilo je sa pacijentom bilo na putu za Opštu bolnicu Subotica, te je ekipa krenula civilnim autom do porodilje. Pošto, zbog uslova nisu uspeli da se probiju do nje, pozvana je ekipa Službe hitne medicinske pomoći Sombor koja je uspela da zbrine i odveze porodilju u Opštu bolnicu u Somboru, gde se rodila zdrava devojčica.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 4186

Povezane vesti

Povezane teme

opšta bolnica

sneg u Subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.