Komentara: 30
Pregleda: 25287

Hapšenja zbog krijumčarenja televizora u vrednosti od 2,8 miliona evra

27.04.2015. u 14:09h
Izvor: MUP Srbije
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u nastavku akcije na suzbijanju korupcije, uhapsili su 8 osoba, među kojima su dva carinska službenika, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, krijumčarenje i zloupotreba službenog položaja, stoji u saopštenju MUP-a.
Hapšenja zbog krijumčarenja televizora u vrednosti od 2,8 miliona evra

U saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Upravom carine, na teritoriji Subotice i Novog Sada uhapšeni su D.R. (1972), R.R. (1982), S.P. (1970), M.R. (1970), D.M. (1959), M.A. (1961), L.H. (1973) i E.P. (1962).

Postoje osnovi sumnje da su D.R. i R.R, od decembra 2012. godine do decembra prošle godine, organizovali kriminalnu grupu koju su pored njih činili i osumnjičeni S.P, M.A, D.M. i M.R, a koja je iz Mađarske i Slovačke krijumčarila televizijske aparate i drugu tehničku robu vrednosti od oko 2,8 miliona evra.

Osumnjičeni su robu krijumčarili preko graničnih prelaza Horgoš i Kelebija, a potom putem oglasa na internetu i ličnih poznanstava prodavali fizičkim licima sa teritorije Republike Srbije, preko mreže preprodavaca koju su sami organizovali.

Na graničnim prelazima preko kojih je roba krijumčarena osumnjičeni carinski službenici L.H. i E.P, zloupotrebljavajući službeni položaj, omogućavali su, kako se sumnja, članovima ove organizovane kriminalne grupe da robu prenose preko državne granice Republike Srbije bez plaćanja pripadajuće carine i poreza.

Na taj način članovi organizovane kriminalne grupe oštetili su budžet Republike Srbije i protivpravno prisvojili 908.000 evra. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

U saopštenju se dalje navodi da će pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i Upravom carina, nastaviti rad na prikupljanju podataka koji se odnose na identifikaciju svih osoba koja su na isti ili sličan način oštetili budžet Republike Srbije.

Izvor: MUP Srbije
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 25287
Povezane teme

granični prelaz horgoš

hapšenje

granični prelaz kelebija

uprava carina

zloupotreba službenog položaja

carinici

ministarstvo unutrašnjih poslova

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.