Komentara: 0
Pregleda: 5058

"Gymnasium" - list Gimnazije "Svetozar Marković"

07.06.2013. u 17:44h
Izvor: RTV Yueco
U prostorijama subotičkog Medija centra učenici Gimazije „Svetozar Marković“ predstavili su poslednje izdanje za ovu školsku godinu, lista učenika ove škole pod nazivom „Gymnasium“. Časopis je posvećen maturantima Gimnazije, koji su i njegovi urednici. Po rečima urednika, „Gymnasium“ je najslobodoumniji list u zemlji jer se učenici sami bave cenzurom.
"Gymnasium" - list Gimnazije "Svetozar Marković"

„Gymnasium“ je list učenika Gimnazije „Svetozar Marković“ koji izlazi kvartalno od 2008 godine. Prva tri broja izdaju se u elektronskom obliku na sajtu Gimnazije, a poslednji broj koji se objavljuje na kraju školske godine u junu ima i svoje štampano izdanje. List uređuju maturanti Gimnazije kojima su novine i posvećene, a objavljuju se tekstovi na srpskom, mađarskom i hrvatskom jeziku.

Po rečima ovogodišnje urednice lista, Jelene Kozbašić, „Gymnasium“ je najslobodoumniji list u zemlji jer ga učenici sami cenzurišu u okviru onoga što smatraju kulturnim i pristojnim. Da to zaista jeste tako potvrđuje i profesorka Srpskom jezika Borjana Gavrilov Bolić, koja je adresa (ne)povoljnih komentara od samog osnivanja lista.

„Gymnasium“ su 2008. godine osnovali uz pomoć Fondacije „Fokus“ tadašnji maturanti Gimnazije - Marija Svoboda i Tomislav Kovač uz podršku Slobodana Čampraga tadašnjeg člana Gradskog veća zaduženog za oblast obrazovanja, a današnjeg direktora ove obrazovne ustanove.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5058
Povezane teme

gimnazija subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.