Komentara: 6
Pregleda: 4670

Gužve na šalterima RFZO

12.03.2013. u 14:50h
Izvor: RTV Yueco
Od sledeće nedelje, gužve na šalterima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje će biti smanjene, poručuju u Subotičkoj filijali ovog fonda. Kao glavni uzrok gužvi navode nedostatak kadra, a u najavi je raspoređivanje radnika iz grupe trenutno zaposlenih, što će, teoretski, rešiti ovaj problem.
Gužve na šalterima RFZO

Učestali problem naših sugrađana na šalterima Subotičke filijale RFZO su velike gužve. Sugrađani sa kojima smo razgovarali kažu da se dešava da čekaju satima i veoma su ogorčeni na to što veliki deo slobodnog vremena provode u redovima kojima nema kraja.

Kao jedan od razloga koji je doveo do velikih gužvi, je smanjenje broja zaposlenih u filijali RFZO u Subotici, kaže v.d. direktora filijale za Severnobački okrug, Miroslav Marković. Marković ističe da je u protekle 3 godine, filijala ostala bez 10 zaposlenih zbog racionalizacije broja zaposlenih u državnoj upravi i organizacijama obaveznog socijalnog osiguranja. Trenutno rade tri šaltera, a od naredne nedelje se usled reorganizacije očekuje povećanje broja radnika na šalterima. Dodatni radnici na šalterima će biti angažovani iz postojeće strukture zaposlenih.

Od prvog januara ove godine, pa do danas, obrađeno je preko 16 hiljada prijava i odjava. Izdato je preko 12 hiljada markica zdravstvenog osiguranja, preko 7 hiljada potvrda za oslobađanje prava na participaciju i preko 1700 potvrda za besplatne stomatološkle usluge za nezaposlena lica. Išampano je preko 6 hiljada novih zdravstvenih knjižica. Za nešto manje od 50 radnih dana, preko 43 hiljade građana je ostvarilo neko svoje pravo na zdravstvemo osiguranje i to je, u stvari, rezultat gužvi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 2 nedelje
Komentara: 6
Pregleda: 4670
Povezane teme

Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje

republički fond za zdravstveno osiguranje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.