Komentara: 2
Pregleda: 6325

Gužve na putevima u Subotici, naoružajte se strpljenjem!

03.10.2015. u 16:13h
Izvor: Subotica.com
Saobraćaj u Subotici je tokom današnjeg dana znatno opterećeniji, ali i sporiji. Za takvu stituaciju dva su razloga - današnja fudbalska utakmica i sinoćnje teško ubistvo na Paliću. Savetuje se svim učesnicima u saobraćaju da se maksimalno oprezno i dogovorno ponašaju u saobraćaju i da poštuju saobračajne propise, odnosno uputstva službenih lica.
Gužve na putevima u Subotici, naoružajte se strpljenjem!

U Subotici i na prilaznim stranama gradu danas je znatno povećano prisustvo policije, što soabraćajne, što one, kako bi se reklo u "punoj ratnoj opremi", a za to su dva razloga - prvi, glavni je taj što se danas od 15 časova igra fudbalski meč na Gradskom stadionu, što je policija dokarakterisala mečom povišenog rizika, a drugi je sinoćnje dešavanje na obali jezera Palić u kojem je jedna osoba smrtno stradala a druga povređena.

Zbog ove dve situacije danas je na našim ulicama otežan saobraćaj, a to je posebno vidljivo na ovim frekventnijim ulicama, kao što su raskrsnice kod Patrije, kod glavne pošte (Štrosmajerova), kod vatrogasaca (Zagrebačka), oko stadiona ali i u više navrata poslednji dana sužavan je pravac na Segedinskom putu gde je saobraćajna policija sprovodila vanredne akcije kontrole učesnika u saobraćaju.

Pored ovih "vanrednih" situacija subotičke vozače muče i svakodnevni problemi, koji su sve izraženiji u poslednje vreme.

U razgovorima sa nekim od vozača uglavnom se moglo čuti da su gužve u poslednje vreme sve češće, pogotovo radnim danima, a neki su problem videli u trećućem zelenom svetlu na koje ne raguju svi kako bi trebalo.

Naime, neki od učesnika u saobraćaju sa svojim četvorotočkašima našli su se u nekoliko navrata u situaciji da na raskrsnici vozilo ili više vozila ispred njih zaustavlja svoju kretnju kada počne da treperi zeleno sveto, smatrajući verovatno da je to najava crvenog svetla, a ono je ustvari - najava narandžastog.

Pravila saobraćaja kažu da ukoliko se korisnik nađe u raskrsnici dok traje narandžasto svetlo raskrsnicu mora što pre da napusti, ali zeleno najavljuje skori prelazak, odnosno skoro zabranu kretanja kroz raskrsnicu, a ne momentalnu zabranu. Zbog takvih reakcija, ali i sve većeg broja teških kamiona koji prolaze kroz grad, čak i kroz one deonice gde je saobraćajnom signalizaicijom zabranjeno, saobraćaj se dodatno usporava i čekanja na semaforima traju još više.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 6325
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.