Komentara: 5
Pregleda: 4785

Grad Subotica finansira treći pokušaj vantelesne oplodnje

17.01.2013. u 01:39h
Izvor: RTV
Grad Subotica finansiraće treći pokušaj vantelesne oplodnje bračnim parovima bez dece, najavio je gradonačelnik Subotice Modest Dulić.
Grad Subotica finansira treći pokušaj vantelesne oplodnje

Za ovu meru na raspolaganju će u ovoj godini biti oko 12,5 miliona dinara.

Dulić je prilikom obilaska trojki porodice Molnar, rođenih 29. decembra prošle godine, izjavio da je to nova mera podsticanja nataliteta u gradu, kao i da će mu “svako dete koje se rodi zahvaljujući ovom programu značiti mnogo više nego kilometri asfalta”.

"Na taj način ćemo nekome ko do sada nije osetio čari roditeljstva pomoći da bude najsrećniji čovek na svetu. I ja sam roditelj troje dece i znam kakva je sreća i zadovoljstvo, ali i obaveza podizati brojne porodice. Zato smo u budžetu za 2013. godinu i ustanovili ovu vrstu pomoći", rekao je Dulić.

On je zajedno sa predsednicom Skupštine grada Marijom Kern Šolja ovoj porodici uručio vaučere ukupne vrednosti 100.000 dinara.

Dulić je naglasio da je obaveza grada da pored ove mere, nastavi sa unapređenjem infrastrukture i uslova vaspitanja i obrazovanja u gradu, kao i na planu otvaranja radnih mesta kako bi se obezbedila egzistencija za porodice i uslovi za rađanje dece.

Po podacima nadležnih iz Opšte bolnice Subotica, na godišnjem nivou obavi se oko 80 pokušaja vantelesne oplodnje pacijentkinja iz Subotice, a realna potreba je oko 150 pokušaja na godišnjem nivou.

Procenat uspešnosti pokušaja kod pacijentkinja iz Subotice kreće se u proseku oko 25 procenata na godišnjem nivou.

Izvor: RTV
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4785
Povezane teme

Grad Subotica

bolnica

Modest Dulić

vantelesna oplodnja u subotici

vantelesna oplodnja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.