Komentara: 3
Pregleda: 4989

Grad preuzeo većinsko vlasništvo nad Veterinarskom stanicom "Subotica"

29.01.2016. u 15:21h
Izvor: Subotica.com
Državni sekretar u Ministarstvu privrede, Dragan Stevanović, i gradonačelnik Subotice, Jene Maglai, zaključili su juče u Beogradu, Ugovor o prenosu udela gradu Subotici bez naknade. Ugovor je potpisan na osnovu Zaključka Vlade RS, od 23. januara ove godine.
Grad preuzeo većinsko vlasništvo nad Veterinarskom stanicom "Subotica"

Kako se navodi u saopštenju Kabineta gradonačelnika Ugovorne strane saglasno konstatuju da je Republika Srbija vlasnik udela u Veterinarskoj stanici (VS) „Subotica“ d.o.o. u Subotici, Segedinski put 88 (u daljem tekstu Društvo), u visini od 76,82 odsto ukupnog kapitala Društva, da Republika Srbija na osnovu Zaključka Vlade od 23. januara 2016. prenosi gradu Subotici bez naknade udeo u ukupnom kapitalu Društva i da grad Subotica prenetim udelom raspolaže slobodno, bez ograničenja u pravnom prometu i srazmerno visini udela stiče upravljačka prava u organima upravljanja u Društvu.  

Gradonačelnik Maglai je izrazio zahvalnost direktoru VS „Subotica“ Zoranu Prćiću, privremenom zastupniku kapitala, Đorđiji Popoviću, i zaposlenima u ovoj firmi na korektnoj saradnji i partnerstvu tokom postupka sticanja većinskog vlasništva grada Subotice nad VS „Subotica“.

Jene Maglai je naglasio da će u interesu lokalne zajednice, u skladu sa Zakonom o veterinarstvu, Veterinarskoj stanici „Subotica“ biti povereno obavljanje delatnosti iz dela zoohigijene: neškodljivo uklanjanje životinjskih leševa i otpadaka životinjskog porekla; lečenje, vakcinacija i sterilizacija pasa u azilu za pse koji će uskoro biti otvoren; organizovanje i rad stacionara i karantina za domaće životinje; sprovođenje mera sanitarne zaštite, odnosno mera DDD-a (dezinfekcija, dezinsekcija i deratizacija) u objektima i vozilima i reagovanje u slučaju ekscesnih situacija, poput zaraze domaćih životinja većih razmera.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 4989
Povezane teme

veterinarska stanica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.