Komentara: 30
Pregleda: 11641
Foto

Grad preuzeo kasarnu "Kosta Nađ"

20.10.2015. u 14:51h
Izvor: Subotica.com
U Gradskoj kući u Subotici danas je potpisan Ugovor o prodaji kasarne “Kosta Nađ” između Republičke direkcije za imovinu i Grada Subotice. Vojni kompleks na Segedinskom putu, površine 17.500 kvadratnih metara, prodat je gradu Subotica za tri miliona i 25 hiljada evra.
Grad preuzeo kasarnu "Kosta Nađ"

Potpisivanju Ugovora o prodaji kasarne “Kosta Nađ” gradu Subotici prisustvovao je i ministar odbrane, Bratislav Gašić. Po njegovim rečima, Vojska Srbije će dobijena sredstva uložiti u modernizaciju resursa i kupovinu opreme i naoružanja.

- Nijedan objekat Vojske Srbije više ne može da se dobije besplatno, kao što se dešavalo od 2000. do 2012. godine - naglasio je ministar Gašić, dodavši da je od 450 objekata VS, koji su obuhvaćeni Master planom, samo 40 našlo nove vlasnike, a od toga veći deo nije plaćen.

Grad preuzeo kasarnu "Kosta Nađ"

- Želim da ohrabrim sve lokalne samouprave da slede primer Subotice i da uđu u proces kupovine vojne imovine, koja je obuhvaćena Master planom, jer sigurno mogu da imaju značajna ulaganja na teritorijama svojih opština. Sa druge strane, vojsci su ta sredstva potrebna kako bismo mogli da idemo u dalju modernizaciju. Sredstva ćemo koristiti i za rešavanje socijalnog statusa pripadnika Vojske, jer pojedinci već 20 - 30 godina, nemaju rešeno stambeno pitanje, te smo svuda zainteresovani i za razmenu objekata za stambene prostore, rekao je ministar.

Grad preuzeo kasarnu "Kosta Nađ"

Kasarna „Kosta Nađ“ (prva kasarna - kako je Subotičani zovu) možda je na najatraktivnijoj lokaciji od svih napuštenih kasarni

Kasarna „Kosta Nađ“ možda je na najatraktivnijoj lokaciji od svih napuštenih kasarni. Lokalna samouprava planira da u objekte, koje je potrebno rekonstruisati jer su pod zaštitom države, useli neke svoje ustanove poput Istorijskog arhiva i Crvenog krsta, dok će deo prostora urediti i komercijalizovati, te ponuditi investitorima.

Grad preuzeo kasarnu "Kosta Nađ"

- Za Suboticu je od izuzetnog značaja što je uspela da pribavi ovu imovinu, jer je njena lokacija od izuzetnog značaja - istakao je Jene Maglai, gradonačelnik Subotice, a sa druge strane, taj kompleks zaista propada i bio bi red da se sredi i privede nekoj nameni.

Kako je najavljeno, za 20-ak dana, treba da dođe do još jednog potpisivanja ovakvog ugovora, ali za Dom vojske na Korzou, koji, takođe, već godinama zjapi prazan. Kako je planirano, u njemu treba da bude gradski Omladinski centar.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje ugovora o primopredaji kasarne "Kosta Nađ" Potpisivanje ugovora o primopredaji kasarne "Kosta Nađ" Potpisivanje ugovora o primopredaji kasarne "Kosta Nađ" Potpisivanje ugovora o primopredaji kasarne "Kosta Nađ" Potpisivanje ugovora o primopredaji kasarne "Kosta Nađ" Potpisivanje ugovora o primopredaji kasarne "Kosta Nađ" Potpisivanje ugovora o primopredaji kasarne "Kosta Nađ" Potpisivanje ugovora o primopredaji kasarne "Kosta Nađ"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 30
Pregleda: 11641

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

jene maglai

kasarna Kosta Nađ

prva kasarna

potpisivanje ugovora

bratislav gašić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.