Komentara: 47
Pregleda: 7520
Foto

Grad preuzeo Dom vojske

18.11.2015. u 16:18h
Izvor: Subotica.com
U Gradskoj kući danas je, u prisustvu ministra odbrane Bratislava Gašića, potpisan ugovor između gradonačelnika Jenea Maglaija i Jovana Vorkapića, direktora Republičke direkcije za imovinu, o primopredaji Doma vojske.
Grad preuzeo Dom vojske

Prema ugovoru, Grad Subotica će objekat površine od oko pet hiljada kvadratnih metara platiti 3.117.000 evra i to u narednih pet godina.

- Za vrlo kratko vreme drugi put smo u Subotici i ovoga puta lokalnoj samoupravi u ruke predajemo klub Doma vojske, koji je godinama bio prazan - rekao je ministar Bratislav Gašić. - U master planu se nalazi 470 napuštenih vojnih objekata i mi želimo što pre da rešimo njihovo pitanje, a nadam se da će i ostale lokalne samouprave slediti ovaj dobar primer.

U rukama grada od ranije su kasarne „Petar Drapšin“ i „Kosta Nađ“, te je ovom primopredajom zaokruženo preuzimanje vojne imovine.

- Kupovina ovih objekata je investicija u budućnost Subotice i na nama je da je uredimo i pametno iskoristimo - dodao je gradonačelnik Jene Maglai. - Najpre planiramo da u njega preselimo ansambl Narodnog pozorišta, koji godinama radi o u neuslovnim fabričkim halama čiji zakup godišnje plaćamo 50 hiljada evra. Potom ćemo u njega useliti i druge sadržaje.

Izvor: Subotica.com
Potpisivanje Ugovora i primopredaji Doma vojske Potpisivanje Ugovora i primopredaji Doma vojske Potpisivanje Ugovora i primopredaji Doma vojske Potpisivanje Ugovora i primopredaji Doma vojske Potpisivanje Ugovora i primopredaji Doma vojske Potpisivanje Ugovora i primopredaji Doma vojske Potpisivanje Ugovora i primopredaji Doma vojske Potpisivanje Ugovora i primopredaji Doma vojske
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 47
Pregleda: 7520

Povezane vesti

Povezane teme

Grad Subotica

jene maglai

dom vojske

bratislav gašić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.