Komentara: 40
Pregleda: 8680

Grad otkupljuje Dom vojske na Korzou

28.05.2015. u 16:08h
Izvor: RTV Yueco
Gradsko veće je na današnjoj sednici donelo odluku o prihvatanju prenosa prava javne svojine u korist Grada na nepokretnosti koja je u zvaničnoj evidenciji Ministarstva odbrane Dom vojske na adresi Korzo 3.
Grad otkupljuje Dom vojske na Korzou

Naknada za pribavljanje u javnu svojinu Grada predmetne nepokretnosti, prema proceni Ministarstva finansija na koju je pozitivno mišljenje  dalo Ministarstvo odbrane Republike Srbije, iznosi 3.113.582,67 evra koju je Grad Subotica dužan da isplati u roku od 5 godina od dana potpisivanja ugovora, s tim da deo naknade u iznosu od 10 millona dinara preračunato u evre po zvaničnom srednjem kursu NBS-a na dan uplate na račun budžeta Republike Srbije dospeva na plaćanje u roku od 30 dana od dana potpisivanja ugovora, a preostali deo naknade u 54 jednake mesečne rate, s tim da 1. rata dospeva na plaćanje 25. januara 2016.godine, a naredne rate se isplaćuju do 25. svakog narednog meseca zaključno sa 25. junom 2020. godine.

U obrazloženju ove odluke navodi se između ostalog da s obzirom na višenacionalni sastav stanovništva Subotice i na činjenicu da zgrada „Narodnog Pozorišta“ neće biti završena u skorije vreme, sala u „Domu vojske“ bi se mogla koristiti za nacionalna pozorišta i za gostovanja domaćih i stranih pozorišta, odnosno postoji potreba za prostorom koji bi služio za pozorišne i druge potrebe grada iz oblasti kulture. Predmetna zgrada se može koristiti i za druge potrebe grada, kao što je rad civilnih predstavnika koji je od značaja za lokalnu samoupravu, navedeno je izmedju ostalog u odluci.

Veće je takođe donelo predlog odluke  o donošenju Plana detaljne regulacije za izgradnju kompleksa prihvatilišta za napuštene i izgubljene životinje (pse i mačke) u bloku 11.5. severozapadno od ulice Ganjo šor (IX nova) u Subotici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 40
Pregleda: 8680

Povezane vesti

Povezane teme

dom vojske

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.