Komentara: 32
Pregleda: 10297

Grad ne brine za talente

15.12.2014. u 11:50h
Izvor: Subotica.com
Subotičanin Dalibor Nikolić (14), učenik osmog razreda OŠ „Matko Vuković“ dvostruki je prvak Vojvodine i prvak Srbije u MMA. Odlaske na takmičenja i sve ostalo što prati život jednog sportiste finansiraju nezaposleni roditelji, koji tvrde da od grada ne stiže nikakva pomoć.
Grad ne brine za talente

Za manje od dve godine, koliko je član kluba Ultimat fajter "Spartak“,  Dalibor je u kategoriji kadeta do 60 kilograma, osvojio mnoga najsjajnija odličja, kako u MMA, tako i u K1, disciplini kik boksa.

Trenira vredno i predano, dva puta dnevno, pod budnim okom trenera Saše Gredeljevića, koji smatra da, pored toga što je vredan i disiplinovan, Dalibor ima sve što je potrebno jednom MMA borcu.  Zbog toga nije ni čudo što su mnogi iskusniji borci u ovoj kategoriji odustali kada su videli da treba sa njim da ukrste koplja u ringu.

- Za ovaj sport sam se odlučio jer volim adrenalin, odgovara mom temperamentu, hiperaktivan sam  - priča Dalibor, koji od jedanaest borbi ima čak devet pobeda.. - Trema je prisutna, strah takođe, ali su oni pozitivni i pokretački.  Želim da ovakav budem i u narednim kategorijama, kao i da upišem neku četvorogodišnju školu, posle koje ću moći da idem na DIF ili neki drugi sportski smer i kasnije postanem trener ovog sporta.

Grad ne brine za talente

Život ovog finog i kulturnog tinejdžera u potpunosti je posvećen sportu i školi. Zbog školskih obeveza i deset treninga nedeljno, kaže, vrlo retko izlazi. Hrani se i živi zdravo, jer samo tako može imati vrhunske rezultate.

Najvatreniji navijač mu je otac Siniša, koji ga prati na svim takmičenjima. Ne samo da ga prati, nego ih i finansira, jer pomoći od grada nema.

- Jako je teško sve izdržati, od takmičenja, kvalitetne ishrane bogate mesom, povrćem i integralnim žitaricama, do opreme i  oblačenja – dodaje Siniša. - Grad nema sluha za nekoga ko je prvak Srbije, zajednica bi trebala drugačije da se odnosi prema talentima, nije tu samo moj sin, ima još mnogo talentovane dece. Očigledno je naš grad gluv za njih, sete ih se jedino kada osvoje velika odličja i kada treba da se slikaju sa njima.

Grad ne brine za talente

Iako im je teško, jer ni on, ni supruga nemaju posao, Siniša je odlučan da nastavi da pomaže svom sinu.

- Snalazimo se kako znamo, ali nećemo odustati jer je zaista talentovan, mlad je i sigurno će nizati još mnogo sjajnih uspeha. Siguran sam da će njegova slika jednog dana biti na ulazu u Halu sportova – jasan je otac.

Grad ne brine za talente

Grad ne brine za talente

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 10297
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.