Komentara: 14
Pregleda: 7273

Grad i NSZ zapošljavaju 60 Subotičana

29.08.2012. u 16:42h
Izvor: SuMedija
Početkom oktobra ove godine, najmanje 60 Subotičana dobiće stalno zaposlenje zahvaljujući subvencijama gradskog Saveta za zapošljavanje i subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.
Grad i NSZ zapošljavaju 60 Subotičana

Javni poziv poslodavcima, koji žele da angažuju nove radnike i ispunjavaju sve uslove za to, objavljen je danas i trajaće do 30. septembra, a za svakog novozaposlenog Subotičanina, firme će dobijati po 130 hiljada dinara, odnosno po 20.000 više ukoliko je radnik stariji od 45 godina.

- Lokalna samouprava je obezbedila 7,5 miliona dinara za ovu akciju, a Nacionalna služba za zapošljavanje još 1,2 miliona. Dodatnih 3,5 miliona dinara je već realizovano u posebnom programu preko kojeg je 35 građana Subotice uključeno u javne radove. Iz gradskog budžeta je ove godine, za podsticanje zapošljavanja izdvojeno ukupno 11 miliona dinara, što je više nego duplo više u odnosu na prethodnu godinu i nadam se da će taj trend biti nastavljen – izjavio je Laslo Karai, predsednik Saveta za zapošljavanje grada Subotice.

Zlatko Panić, direktor subotičke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje izrazio je očekivanja da će naredne godine u ove svrhe biti obezbeđeno bar 15 miliona dinara.

- U Subotici trenutno imamo 11.450 nezaposlenih osoba, što je za oko 500 više u odnosu na početak godine. Naš budžet je značajno umanjen u odnosu na prošlu godinu i zato su nam mogućnosti zapošljavanja limitirane i upravo zbog toga su značajne ovakve akcije koje sprovodimo u saradnji sa lokalnom samoupravom.

Grad i NSZ zapošljavaju 60 Subotičana

Kako bismo sprečili zloupotrebu ovih subvencija, određeni su strogi kriterijumi, pa za ova sredstva ne mogu konkurisati firme koje su u prethodnom periodu otpuštale radnike, koje su u postupku stečaja ili likvidacije ili koje ne izvršavaju svoje obaveze prema državi i zaposlenima. Isto tako, poslodavac je u obavezi da bar dve godine zadrži radnika kojeg angažuje preko nas i da mu redovno isplaćuje zarade, kao i poreze i doprinose za njega – rekao je Panić.

Prošle godine, za ovaj program se prijavilo 13 preduzeća, a za njih 11 su subvencije i odobrene.

Dragi Vučković, član Gradskog veća zadužen za investicije, naglasio je da ovo nije jedina akcija lokalne samouprave kojom će biti data podrška aktivnoj politici zapošljavanja.

- Strateško opredeljenje ove lokalne samouprave je ulaganje u ljudske resurse i zato vidimo potencijalne partnere u svakome ko želi da razvija posao i zapošljava nove ljude, bez obzira na veličinu firme – istakao je Vučković.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 7273
Povezane teme

Zlatko Panić

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

laslo karai

lokalni akcioni plan zapošljavanja

dragi vučković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.