Komentara: 10
Pregleda: 3771

Grad diže kredit za završetak infrastrukture?

21.12.2011. u 16:16h
Izvor: RTV Yueco
Grad diže kredit za završetak infrastrukture?

Vlada Srbije odobrila je izdavanje garancije Gradu Subotica na zaduživanje kod Evropske banke za obnovu i razvoj, čime se otvara mogućnost kreditnog zaduženja u iznosu od oko 11 miliona evra, a kojim bi JKP Vodovod i kanalizacija završilo nekolo kapitalnih projekata, izjavio je gradonačelnik Saša Vučinić na sednici Gradskog veća.

Planira se u toku 2012. godine potpisivanje ugovora o zajmu u visini od 11 miliona Evra, sa rokom otplate od 12 godina, sa grejs periodom 3 godine, uz garanciju RS, sa otplatom anuiteta u polugodišnjim ratama, datum otplate poslednjeg anuiteta dospeva 2023. godine. Sredstva pribavljena ovim zajmom će se koristiti za izgradnju kapitalnih objekata i komunalnu infrastrukturu JKP «Vodovod i kanalizacija» Subotica.

Kako je istaknuto u tekstu predloga budžeta za sledeću godinu, Grad Subotica i JKP “Vodovod i kanalizacija“ imaju težak i odgovoran zadatak da u pogledu vodosnabdevanja, odvođenja i prečišćavanja otpadnih voda obezbede potreban nivo usluga, koje će biti odlučujući faktor za budući razvoj Grada. Grad Subotica je iskazao interesovanje za novim kreditnim aranžmanom sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD) za finansiranje kolektora VII, centralnog kompleksa vodozahvata II i glavnog magistralnog vodovoda i naišao na razumevanje banke u realizaciji kreditnog aranžmana za finansiranje projekta.

Kako je istaknuto, na osnovu ovog zajma Grad će ostvariti i značajnu donaciju od Evropske banke za obnovu i razvoj u visini od preko 6 miliona Evra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 10
Pregleda: 3771
Povezane teme

Saša Vučinić

jkp vodovod i kanalizacija

Grad Subotica

gradsko veće

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.