Komentara: 54
Pregleda: 39033

Gordana Lazarević i OK bend na Trgu u okviru proslave "Zavičajni dani 2016"

31.08.2016. u 14:20h
Izvor: Subotica.com
Pod sloganom "Različitost zbližava" u nedelju počinju treći Zavičajni dani. Tokom šest festivalskih dana organizatori Savez srpskih udruženja Severnobačkog okruga pripremili su bogat kulturno, zabavni i sportski program, namenjen svim generacijama.
Gordana Lazarević i OK bend na Trgu u okviru proslave "Zavičajni dani 2016"

Zavičajni dani počinju u nedelju turnirom na sportskim terenima u Prvomajskoj ulici, a svečano otvaranje biće u ponedeljak u Velikoj većnici Gradske kuće, kada će biti upriličena i izložba akvarela kaliografije Zorana Ilića, koji će izvesti i performans „Krik“ i njime upozoriti javnost na zabrinjavajući položaj ćirilice.

Pesnički triptih biće u utorak u Velikoj većnici i na njemu će učestvovati pesnici Đorđo Sladoje, Pero Zubac, Boro Kapetanović i Mirko Vuković, dok će se sutradan na istom mestu održati koncert Divne Ljubojević i hora „Melodi“.

Najmlađi će svoj dan imati u četvrtak kada će po drugi put u našem gradu će biti održana „Konferencija beba“, takmičenje „Zlatni glas Subotice“, kao i bogat umetnički program koji će okupiti brojne talentovane mališane.

Više od 20 kulturno-umetničkih društava predstaviće se u petak i subotu. Kao i prethodnih godina, ni ovoga puta neće izostati koncerti, te će u petak nastupiti Gordana Lazarević i Džimi Stanić, a u subotu „OK Bend“.

Gordana Lazarević i OK bend na Trgu u okviru proslave "Zavičajni dani 2016"

- Kao i prethonih godina, Subotici smo želeli da ponudimo kvalitetne sadržaje, da njima odgovorimo na poplavu kiča i šunda kojim smo okruženi – najavio je Tode Nikoletić, organizator umetničkog programa.

Održavanje Zavičajnih dana podržala je lokalna samouprava sa 1.8 miliona dinara.

- Zahvalni smo na pomoći i razumevanju lokalne samouprave i u okviru tog budžeta trudili smo se da napravimo što kvalitetniji program – kaže Saša Gravorac, predsednik Saveza srpskih udruženja SBO. - Kao što naš slogan kaže, samo se negovanjem i uvažavanjem različitosti možemo dobro upoznati, tako ćemo se i mi truditi da promovišemo toleranciju po kojoj je naš grad prepoznatljiv. Ulazi na sve programe su besplatni, a u slučaju lošeg vremena, zadnja dva dana festivala preseliće se u Dečje pozorište. Takođe, tokom Zavičajnih dana na trgu će biti i vašar narodnih rukotvorina i drugih proizvoda. 

Gordana Lazarević i OK bend na Trgu u okviru proslave "Zavičajni dani 2016"

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 7 meseci
Komentara: 54
Pregleda: 39033

Povezane vesti

Povezane teme

zavičajni dani

saša gravorac

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.