Komentara: 13
Pregleda: 5428

Goran Ješić najavio gradnju kanala Tisa-Palić

16.10.2012. u 14:52h
Izvor: SuMedija
Goran Ješić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, najavio je danas u Subotici da će početkom naredne građevinske sezone početi i gradnja velikog kanala Tisa-Palić. Na taj način će, tvrdi Ješić, u jezero stizati veće količine sveže vode, ali će koristi, preko sistema za navodnjavanje, imati i okolne njive.
Goran Ješić najavio gradnju kanala Tisa-Palić

 - Projektna vrednost ovog posla je 260 miliona dinara, ali očekujemo da će realna vrednost radova biti i manja. Osim što ćemo rešiti veliki deo problema Palićkog jezera, na ovaj način će 30 hiljada hektara njiva oko kanala moći na adekvatan način da budu navodnjavane. Kanal će pratiti i niskonaponska mreža, tako da će samo navodnjavanje biti značajno jeftinije.

Prioritet za pokrajinsku administraciju u narednom periodu je navodnjavanje, pa će u toku naredne godine biti očišćeno najmanje četvrtina kanalske mreže u Vojvodini, koja je dugačka ukupno 22.000 kilometara. Na taj način želimo da povećamo produktivnost vojvođanskih oranica, čime bi naši poljoprivrednici bili konkurentniji na tržištu – rekao je Ješić prilikom radne posete Subotici.

On je dodao da će u narednom periodu biti i značajnih kapitalnih ulaganja u vodovodno-kanalizacione mreže u ruralnim sredinama, za šta će Vlada Vojvodine izdvojiti 20 miliona evra.

Gradonačelnik Subotice Modest Dulić dodao je da je zadovoljan rezultatima sastanka sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, jer će i u narednom periodu biti nastavljena podrška vojvođanske administracije najvećem gradu na severu Bačke.

Danijel Kovačić, Modest Dulić, Goran Ješić

Goran Ješić u poseti Subotici

- Unapređenjem sistema za navodnjavanje naši poljoprivrednici više neće zavisiti od vremenskih prilika, a dobra vest je i da ćemo trajno obezbediti svežu vodu za Palićko jezero – zaključio je Dulić.

Sastanku je prisustvovao i Danijel Kovačić, pomoćnik gradonačelnika, koji je naglasio da je bilo reči i o mogućnostima da se ovdašnjim poljoprivrednicima omogući da zajednički postanu vlasnici nekadašnjih kapaciteta prerađivačke industrije, kako bi mogli unaprediti poslovanje.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 13
Pregleda: 5428
Povezane teme

palić

jezero palić

Modest Dulić

sanacija jezera palić

goran ješić

kanal tisa palić

danijel kovačić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.