Komentara: 93
Pregleda: 10570

Gojko Radić: Lakše je biti u opoziciji, lepše je biti u vlasti

04.06.2014. u 17:23h
Izvor: Subotica.com
Lokalna samouprava ima za cilj da privuče veliki broj investitora i sa velikim brojem vrši pregovore, istakao je član predsedništva SNS Gojko Radić gostujući sinoć na Yu Eco televiziji, u emisiji In media res.
Gojko Radić: Lakše je biti u opoziciji, lepše je biti u vlasti

Gojko Radić nije krio da se njegovo ime koristi u kontekstu "veoma bitnog čoveka u ovom gradu", povezujući to sa njegovom položajem u okviru stranke, odnosno blizinom sa rukovodstvom SNS-a.

Radić je, pričajući o Subotici i problemima u našem gradu, naglasio da je u svim planovima i razmišljanjima prioritet dat na zapošljavanje, odnosno na dovođenju novih investitora u Suboticu i izrazio nadanja da će se u narednih godinu-dve dana situacija na ovom planu poboljšati.

Što se tiče kapitalnih investicija u Subotici, radovi na Y kraku ove godine nisu u planu, ali Radić je siguran da će se sredstva za završetak ove, Subotičanima veoma bitne obilaznice, naći u republičkom budžetu sledeće godine.

Govoreći o Narodnom pozorištu, Radić je rekao da Ugovor koji postoji između republike, pokrajine i grada o rekonstrukciji Narodnog pozorišta nije izvodljiv i da se on mora redefinisati, kako bi se u nekom narednom periodu mogla pronaći sredstva za završetak radova.

Govoreći dalje o problemima u Subotici, Gojko Radić je istakao da je pravosuđe u Subotici loše i kao primer naveo slučaj da JKP "Čistoća i zelenilo" vodi spor koji traje više od godinu dana protiv privatnika, za iznos veći od 30 miliona dinara i da taj slučaj i dalje nije rešen, dok je istovremeno u sporu koji taj isti privatnik vodi protiv JKP "Čistoća i zelenilo" već naplaćeno 30 miliona dinara. 

Gojko Radić: Lakše je biti u opoziciji, lepše je biti u vlasti

Lokalna samouprava ima zadatak i obavezu da iznađe što bolje uslove da dovede investitore, izjavio je Radić, ne pominjući ime nijednog investitora s kojim se vode razgovori.

Osim investitora koji bi ulagali u Grad, veoma je bitno dovući ih i na Palić, koji je pod posebnom zaštitom, pre svega ekološkom, što donekle stvara birokratske probleme i lokalnoj samoupravi i investitorima. Za mnoge ideje, ističe Radić, ekolozi ne daju saglasnot, što dovodi do spore ili nikakve realizacije ideja.

Lokalna samouprava je donela rešenje da će se sve odluke različitih zona na Paliću preispitati. Ono što je od opšteg interesa treba staviti pod maksimalnu zaštitu, dok druge zone treba urediti da se može normalno funkcionisati, a ne da razvoj Palića sprečavaju nečije interesne odluke, istakao je Radić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 93
Pregleda: 10570
Povezane teme

palić

Grad Subotica

Y krak

Narodno pozorište

gojko radić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.