Komentara: 2
Pregleda: 4277

Godišnjica rada Odeljenja reanimacije

21.06.2013. u 17:11h
Izvor: RTV Yueco
Za godinu dana rada, Odeljenje reanimacije i intezivne terapije zbrinulo je 1250 pacijenata.Nova oprema i prostor, na koji se čekalo skoro 40 godina, kao i dobro obučen kadar, omogućavaju da pacijenti sa najtežim oboljenjima budu adekvatno zbrinuti i da se nad njima vrši celodnevni monitoring.
Godišnjica rada Odeljenja reanimacije

Da bi ovo najvitalnije odeljenje Opšte bolnice radilo još uspešnije, potrebna je  nabavka ultrazvučnog aparata, koji bi omogućio brže donošenje odluke o početku primene terapije, koja najtežim pacijentima spašava život.

Sestra Olivera Mehić, ceo svoj radni vek, radi sa najtežim pacijentima. Od kada uđu u operacionu salu, Olivera vodi brigu o njima. Nova  oprema, koja ispunjava sve svetske standarde, prema Oliverinim rečima, ne samo što je je omogućila kvalitetnije zbrinjavanje pacijenata, nego je znatno olašala i rad medicinskom osoblju.

Otvaranjem Odeljenja za reanimaciju i intezivnu terapiju, Služba je posle 40 godina dobila mesto koje odgovara potrebama najtežih bolesnika. Iako je i ranije Služba imala postoperativni deo, on je bio u sklopu operacionog bloka, a danas je deo ovog velikog odeljenja opremljenog najsavremenijom opremom. Za godinu dana rada, Odeljenje reanimacije i intezivne terapije zbrinulo je 1250 najtežih pacijenata. Kako bi se pružila još bolja medicinska zaštita, potrebna je nabavka ultrazvučnog aparata, koji bi omogućio dijagnostiku pored kreveta pacijenta.

Ultrazvučni aparat bi omogućio mnogo brže donošenje odluke o početku primene terapije, koja vitalno ugroženim pacijentima spašava život. Vrednost ovoga aparata je oko 5 miliona dinara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4277
Povezane teme

opšta bolnica

reanimacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.