Komentara: 20
Pregleda: 3276

Gas od marta skuplji pet do šest odsto

30.01.2015. u 15:09h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Cena gasa za domaćinstva i manje poslovne potrošače u Subotici poskupeće od 1. marta 5,76 do 6,08 odsto, u zavisnosti od grupe potrošača.
Gas od marta skuplji pet do šest odsto

Kako je Tanjugu izjavio direktor Javnog komunalnog preduzeća "Suboticagas" Dragan Božinović, cena za domaćinstva će iznositi 51,74 dinara po kubnom metru bez PDV-a, a za manje potrošače 49,14 dinara po kubiku bez poreza.

"To znači da je u proteklom periodu nabavna cena gasa koji isporučuje Srbijagas nama, odnosno svim distributerima u Srbiji, značajno porasla. Čak je porasla više od deset odsto, te su stekli uslovi da se izvrši korekcija kod potrošača, odnosno kod krajnjih kupaca", rekao je Božinović Tanjugu.

On napominje da će se ova korekcija odraziti na martovske račune koje će građani i poslovni subjekti dobiti početkom aprila 2015. godine.

"Ovo činimo sada u ovom momentu značajno ranije jer sada imamo obavezu prema Zakonu o potrošačima da moramo javnost, odnosno potrošače obavestiti minimum mesec dana ranije od stupanja novih cena na snagu", dodao je Božinović.

On smatra da korekcija nije velika i napominje da su delimično uvaženi faktori za korekciju.

“"Drugi bitan faktor koji određuje cenu po metodologiji Srbijagasa, a to je cena naftnih derivata na svetskom tržištu koje padaju u poslednje vreme, nije bitno uticao na metodologiju za obračun cene i on će doći do izražaja tek u drugom kvartalu tekuće godine", rekao je Božinović.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 20
Pregleda: 3276
Povezane teme

suboticagas

poskupljenje gasa

grejanje na gas

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.