Komentara: 14
Pregleda: 10595

Garderoba vredna 50.000 evra na Horgošu

03.03.2015. u 16:57h
Izvor: Subotica.com
Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, 2. marta 2015. godine, sprečili da u zemlju uđe velika količina neprijavljene firmirane garderobe vredne gotovo 50.000 evra, navodi se u saopštenju Uprave carina.
Garderoba vredna 50.000 evra na Horgošu

Skupa garderoba otkrivena je u kombiju marke "VW", prijepoljskih registarskih oznaka, kojim je upravljao srpski državljanin iz Prijepolja. On je putovao sa tri saputnika iz Nemačke u Srbiju i na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi rekao je da ima polovni agregat, nov bicikl, nekoliko korištenih starih televizora i lične stvari. 

Detaljnim pregledom kombija koji je sproveden u saradnji sa graničnom policijom, među prijavljenim stvarima pronađene su i torbe u kojima je bilo zapakovano 122 nova komada odeće, svetski poznatih brendova.

Među stvarima najbrojnije su bile 52 jakne raznih marki poput ''Tommy Hilfiger'', ''Armani'', ''Marco Polo'', ''Bogner'', a najvrednija među njima bila je jakna marke ’’Patchy Cake Eater’’ čija vrednost je procenjena na gotovo 1300 evra.  Pored jakni u neleganom tovaru otkriveno je i 6 muških odela ''Hugo Boss'', 17 pari rukavica marke ''Bogner'', košulje, majice, farmerke i sl.

Garderoba vredna 50.000 evra na Horgošu

Vrednost otkrivene neprijavljene garderobe koja je privremeno zadržana, procenjena je na 49.148 evra. S obzrom da vrednost robe prelazi jednu trećinu vrednosti vozila i ono je zadržano do okončanja postupka.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 14
Pregleda: 10595
Povezane teme

granični prelaz horgoš

uprava carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.