Komentara: 9
Pregleda: 3650

Gabrić: Palić je veliko gradilište

11.08.2011. u 17:21h
Izvor: Subotica.com
Gabrić: Palić je veliko gradilište

U prvoj polovini ove godine, na Paliću je boravilo oko 8.500 gostiju, a hotelijeri su realizoavli 15.916 noćenja. U odnosu na isti period prošle godine ukupan broj gostiju je povećan za 0,6 odsto, a broj noćenja se smanjio za 3,6 odsto. Prema podacima Zavoda za statistiku Republike Srbije, tokom prvih šest meseci 2011. godine, stranih turista je u odnosu na prošlu godinu više za 12,7, a domaćih manje za 3,6 odsto. U proseku, gosti na Paliću borave nešto manje od dva dana.

Da li su ovi podaci realan pokazetelj potencijala Palića, ili na rezultate prvih šest meseci utiču i drugi faktori ?

- Nesumnjivo je da realizacija projekta izgradnje moderne, evropske turističke destinacije na Paliću, utiče na broj gostiju – kaže Goran Gabrić, direktor preduzeća “Park Palić”. – To je realno i očekivano jer je u toku prošle i ove godine na Paliću bilo aktivno 15 gradilišta. Od toga, sedam gradilišta su direktno vezana za projekte koje reliazuje “Park Palić”. Logično je da u toku procesa rekonstrukcije ili gradnje objekata ili infrastrukture koja je u direktnoj funkciji turističke ponude, beležimo određeni pad posećenosti. U periodu dok je Palić veliko gradilište, nastojimo da ublažimo pad posete inetenzivnim marketinškim aktivnostima, a pri tom vodimo računa i o intersima ostalih privrednih subjekata na Paliću i radimo na očuvanju i unapređenju manifestacija koje se održavaju na obali jezera.

Goran Gabrić ističe i da se procenjuje da je u privatnim kućama i drugim objektima na Paliću gotovo svakodnevno smešteno oko 400 građevinaca koji izvode radova na brojnim gradilištima.

- Na godišnjem nivou građevinski radnici trenutno ostvaruju gotovo 100.000 noćenja koja nisu u zvaničnoj statistici. Kada se radovi završe očekujemo da će tih sto hiljada noćenja realizovati gosti koji će doći na Palić da se odmore i uživaju u sadržajima koje ćemo im pripremiti – zaključuje direktor “Park Palića”, Goran Gabrić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 12 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3650
Povezane teme

jezero palić

Park Palić

Goran Gabrić

opština palić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.