Komentara: 15
Pregleda: 12319

Funero i Urna optužuju Pogrebno za monopol

26.07.2011. u 20:42h
Izvor: RTV Yueco
Funero i Urna optužuju Pogrebno za monopol

Subotički privatni pogrebnici “Funero” i “Urna” optužili su Javno komunalno preduzeće “Pogrebno” za monopolističko ponašanje. Prema rečima direktora “Funera”, Jožefa Miškolcija “Pogrebno” je bez odobrenja lokalne samouprave koja je osnivač povećalo troškove sahranjivanja i uvelo komplikovaniji sistem organizovanja sahrana. U “Pogrebnom” kažu da rade u skadu sa zakonom.

Privatna pogrebna preduzeća “Funero” i “Urna” zameraju gradskom pogrebnom preduzeću što su povećali cene pogrebnih usluga za 2.690 dinara. Korišćenje specijalnih kolica na groblju za prevoz cveća košta 650 dinara, a za prevoz pokojnika treba izdvojiti 1.240 dinara. U “Funeru” tvrde da su do sada ove usluge bile naplaćivane 300 dinara, a taksa za ulazak specijalnog pogrebnog vozila u groblje koje prevozi pokojnika košta 1.100 dinara. Pored visokih taksi, zameraju javnom komunalnom preduzeću što ukoliko se ne slože sa njihovim pravilima neće moći da uđu na groblje i rade svoj posao.“Pogrebnu “ zameraju i to što d sada samo oni mogu da sahranjuju siromašne građane.

U Javnom komunalnom preduzeću “Pogrebno” kažu da sve rade po zakonu. Za sada direktorka neće da podnese ostavku, kako traže pojedina privatna pogrebna preduzeća.

“Funero” i “Urna” će da koristiti zakonska sredstva da se JKP “Pogrebno” kazni za nepoštovanje zakona i pokrenuće zakonsku proceduru za monopolsko ponašanje. Pored toga, predstavnici privatnih pogrebnika će da obiđu sve odborničke grupe i tražiti od njih da se formira Anketni odbor za analizu novonastale situacije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 15
Pregleda: 12319
Povezane teme

jkp pogrebno

funero

urna

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.