Komentara: 1
Pregleda: 2539

Fudbalerke Spartaka u 1. kolu plejofa sutra protiv LASK Crvene zvezde

15.04.2014. u 10:34h
Izvor: Subotica.com
U nedelju je odigrano poslednje kolo ligaškog dela fudbalske Superlige za žene u kojem je Spartak očekivano savladao Novi Bečej sa ubedljivih 7:0 i ostvario svoju 14. pobedu iz isto toliko prvenstvenih mečeva. Već u sredu nastavlja se šampionska trka u konkurenciji 4 najpobolje plasirane ekipe iz regularnog dela.
Fudbalerke Spartaka u 1. kolu plejofa sutra protiv LASK Crvene zvezde

Još jedna utakmica koja se neće igrati u svom standardnom terminu je sutrašnja u fudbalska u kojoj ŽFK "Spartak" dočekuje ŽFK "LASK Crvena zvezda" u okviru 1. kola plejofa.

Posle 22. pobede u nizu fudbalerke Spartaka ulaze u poslednju fazu šampionske trke, a to je plejof u kojem se sastaju 4 najbolje plasirane ekipe u ligaškom delu, a to su Spartak, Napredak, Mašinac i LASK Crvena zvezda.

Sistem takmičenja je takav da će igrati po dve utakmice, svako sa svakim, prenose se bodovi samo iz međusobnih duela, što u slučaju ŽFK "Spartak" znači da će u plejofu startovati sa prednošću od +18, ali kako tvrde kod subotičkog šampiona to neće biti povod za opuštanje već žele da maksimalno koncentrisano dobiju sve preostale utakmice i što bolje se pripreme za UEFA ligu šampiona, čiji su poslednjih godina redovni učesnik.

Pred prvu utakmicu plejofa, Bojan Arsić, sportski direktor ŽFK "Spartak", je rekao: - "Ulazimo u plejof sa maksimalnih 18 bodova koje smo mogli da prenesemo iz utakmica sa svojim konkurentima. Imamo dobru polaznu osnovu za završni deo takmičenja jer će plejof doneti jake i neizvesne utakmice, koje će sigurno podići kvalitete naše lige. U prvom kolu plejofa u Subotici očekujemo ekipu LASK Crvene zvezde, ekipu koja zna da bude nezgodan rival, ali mi, iako smo veoma podmlađeni nakon reforme tima, idemo na pobedu! Nema prostora za kalkulacije, svaka utakmica nam je bitna i sve igračice moraju dati sve od sebe, kako bi na najbolji način reprezentovali klub i grb za koji igraju. Tim je spreman za prvi ovogodišnji derbi pred domaćom publikom i siguran sam da će se devojke boriti do poslednjeg atoma snage sa željom da ostvare dobar rezultat."

Violeta Slović, kapiten ŽFK "Spartak", nije krila optimizam: - "Očekuje nas prva derbi utakmica plejofa, utakmica u koju ulazimo sa velikim optimizmom. Naporna smo trenirale, puno truda uložile i verujem da ćemo uz dobru koncentraciju i fokusiranost na meč, uspostaviti našu igru i zabeležiti još jednu pobedu u nizu."

Tijana Krstić, igračica ŽFK "Spartak" i članica U-19 reprezentacije Srbije, koja se nedavno vratila sa turnira iz Finske, mada umorna poručuje: - "Spremno dočekujemo ekipu LASK Crvene Zvezde. Uverene smo da će nam se sav trud koji ulažemo isplatiti. Motivisano ulazimo u meč sa jasnim ciljem, želimo nova tri boda u Subotici."

Utakmica između Spartaka i LASK Crvene zvezde igra se sutra (sreda) od 16 časova na Gradskom stadionu u Subotici, a ulaz je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2539
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.