Komentara: 1
Pregleda: 3385

Fudbaleri Spartaka sutra protiv Rada na Gradskom stadionu

28.11.2014. u 13:36h
Izvor: Subotica.com
Do kraj prvog dela sezone ostala su da se odigraju još dva kola Jelen super lige, a Spartak sutra protiv Rada igra poslednju utakmicu na domaćem terenu. Utakmica se igra od 13 časova.
Fudbaleri Spartaka sutra protiv Rada na Gradskom stadionu

Šef struke Spartaka Petar Kurćubić očekuje otvorenu i borbenu utakmicu u kojoj će obe ekipe želeti da se pokažu i dokažu, ali i da je ovo utakmica koju Spartak treba da dobije iz više razloga.

- "Najavljujući neke prethodne utakmice isticali smo da želimo da odigramo kvalitetnu utakmicu i napravimo dobar i pozitivan rezultat. Došli smo do poslednje utakmice u polusezoni koju igramo pred domaćom publikom gde bi sve menjali za dobar rezultat. Ponovo se nalazimo u situaciji da želimo dobar rezultat, odnosno pobedu, nego da razmišljamo kakav ćemo utisak ostaviti." - konstatovao je Kurćubić i istakao da se Spartak neće odreći da u drugom delu sezone odigra kvalitetan i lep fudbal.

Kao jednu od otežavajućih okolnosti na sutrašnjem meču šef struke Spartaka vidi u izuzetno lošem stanju travnate podloge na centralnom terenu, ističući da takvo stanje odgovara više ekipama koje se brane, ali da očekuje da će se desiti upravo suprotno, odnosno da će ekipe igrati otvoreno i bez ustezanja.

- "Stanje terena je takvo da će biti teško moguće odigravanje kvalitetne pas igre, kao i da će biti dosta tehničkih grešaka,  ali mislim da će se igrači na takvom terenu  moći pre svega iskazati svojom borbenošću i agresivnošću na loptu" - smatra Kurćubić.

Naredna utakmica nije ništa manje ili više važnija od ranijih koje smo odigrali, smatra Kurćubić, važna je više na psihološkom planu da bi mogli da ocenimo ovu polusezonu  dobrom ili odličnom.

Kurćubić takođe smatra da je ekipa Rada vrlo kvalitetan protivnik koji daje dosta pogodaka, pogotovo na strani, predvođena golgeterima Jelićem i Perovićem, ali i nekadašnjim "spartakovcem" Veselinovićem, te da će njegova ekipa morati da uloži veliki napor da bi kontrolisala utakmicu i rešila ju u svoju korist.

- "Verujem da će momci koji izađu sutra na terena dati svoj maksimum, siguran sam da im neće faliti ni motiva ni želje. Ne možemo da računamo jedino na Plavišća koji odrađuje suspenziju zbog kartona, dok su svi ostali u konkurenciji za prvih 11." - izjavio je Kurćubić

Fudbaleri Spartaka sutra protiv Rada na Gradskom stadionu

Napadač Spartaka Nemanja Milić smatra da sutrašnji protivnik igra lep, otvoren, pre svega napadački fudbal, ekipa koja voli da se nadigrava i koja će i Subotici pokušati da osvoji sva tri boda.

- "Ova utakmica je kako i njima, tako i nama izuzetno važna. Pobedom u sutrašnjem meču učićemo u nastavak sezone mnogo opuštenije. Biće teška utakmica, teren je u lošem stanju i siguran sa da će pobednika odlučiti ona ekipa koja bude više želela pobedu, a naš cilj je jasan." - zaključio je Milić

Kurćubić i Milić su za kraj pozvali publiku da dođe sutra na stadion i podrži ekipu u poslednjoj polusezonskoj utakmici na domaćem terenu.

Utakmica se igra u subotu od 13 časova na Gradskm stadionu u Subotici, a cene ulaznica iznose 200 dinara za sever i jug, 250 za istok i 300 dinara za zapadnu tribinu Gradskog stadiona. Deca do 14 godina imaju besplatan ulaz, dok žene od ove sezone plaćaju redovnu ulaznicu. Sezonska karta za zapadnu tribinu iznosi 2.500 dinara.

Gosti strepe od Torbice i Milića

Sa druge strane trener fudbalera Rada Milan Milanović rekao je danas da je ključ pobede njegovog tima na gostovanju protiv Spartaka u zaustavljanju tandema Vladimir Torbica - Nemanja Milić.

"Očekujem da odigramo dobro, čvrsto i dovoljno atraktivno za gledaoce. Spartak je odlično počeo na svom terenu i očekujem tvrd meč. Imaju dvojicu izuzetnih individualaca, Torbicu i Milića i ako uspemo da ih zaustavimo, siguran sam da ćemo doći do povoljnog rezultata", rekao je Milanović na konferenciji za medije.

Humanitarna akcija FK "Spartak"

Fudbalski klub "Spartak" će na sutrašnoj utakmici podržati humanitarnu akciju udruženja "Debra" koje povezuje osobe obolelele od bulozne epidermolize i njihove porodice, pomaže u savladavanju svakodnevice i obezbeđivanju neophodnih medicinskih sredstava za zarastanje rana, negu kože i očuvanje dobrog zdravlja.

Igrači Spartaka sutra će pred početak utakmice izaći u majicama sa sloganom koje su specijalno izrađene za ove potrebe, odnosno kako bi se skrenula pažnju na ovu retku bolest (obolelo tek pedesetak dece u Srbiji) i apelovalo na javnost da se uključi u humanitarni krug za pomoć ovoj grupi naših sugrađana. Jedan broj majica biće podeljen i publici.

Svi zaintereosvani koji žele da pomognu ljudima obolelim od ove bolesti mogu da uplate određena novčana sredstva na račun ovog udruženja (PIB: 105795310), koji glasi 355-1128635-08 (Vojvođanska banka a.d.). Udruženje je upisano u Registar udruženja društvenih organizacija i političkih organizacija pri Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu, rešenjem broj 130-024-00-00916-024-00-00916/2008-07 od 07.08.2008. godine.

Fudbaleri Spartaka sutra protiv Rada na Gradskom stadionu

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 3385
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

gradski stadion

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.