Komentara: 28
Pregleda: 4342

Fudbaleri Spartaka poraženi od Voždovca (0:1)

03.05.2015. u 21:25h
Izvor: Subotica.com
Porazom od Voždovca fudbaleri Spartaka iz teške pozicije stavili su se u još težu pa je tako opstanak u Super ligi sada još dalji. Veći deo meča Spartak je bio nadmoćniji ali gosti iz Beograda su iskoristili svoju jedinu šansu i odneli sva tri boda iz Subotice.
Fudbaleri Spartaka poraženi od Voždovca (0:1)

Iako su bili znatno nadmoćniji i konkretniji fudbaleri Spartaka dozvolili su Voždovcu da u samom finišu meča iz jedne od retkih ofanzivnih akcija reše duel u svoju korist. Posle ovog poraza selidba u Prvu ligu je postala još izvesnija.

Spartak je od prvog minuta krenuo ofanzivno, vrlo motivisano i agresivno na loptu stavljajući do znanja gostima da su im ovi bodovi vrlo važni, ali s obzirom da se beograđani nalaze gotovo u identičnim problemima kao i Spartak bilo je i više nego očigledno da će se za iste i oni boriti, ali ispostavilo se sa različitom strategijom.

Drugi deo meča Spartak je nastavio u istom ritmu. Već u 47' minutu meča odličnom varkom Farakaš je "zalomio" svog čuvara, podigao odlično loptu u srce šesnaesterca na koju je odigrao Maksimović volej udarcem snažno i precizno, ali odbrambeni igrač Voždovca sklanja tu loptu sa gol linije. U narednom napadu Voždaovac je mogao da kazni ovaj promašaj, ali gostujući napadač se nije najbolje snašao u šesnaestercu Spartaka.

Opredeljenost Voždovca da igra na bod bila je vidljiva tokom celog meča, a posebno izražena u drugom delu kada su se povukli na svoju polovinu i čestim prekršajima a sredini prekidali tečniju igru Spartaka. Drugi deo drugog poluvremena obeležili su česti prekidi zbog situacija u kojima su beograđani dosta prvodili vremena ležeći na travi, čak i kod najsitnijih duela,  što je unelo dodatnu nervozu u igru Spartaka.

U 78' minutu meča Voždovac je iz polukontre došao u vođstvo golom brzonogog Odite koji je odlično reagovao na centaršut sa desne strane nadmudrivši dvojicu čuvara koji su ga gradili.

Par minuta pre šef struke Spartaka Stevan Mojsilović izvršio je i treću izmenu kada je Milića zamenio Lukić, a pre toga Miloševića je zamenio sa Jakovljevićem. Prva izmena je bila prinudna pošto se Mrkela u 62. minutu meča povredio, a njega je zamenio Ivanović.

Posle primljenog pogotka Spartak je krenuo još agresivnije, a gosti su se još više povukli. Umesto da im pruže dodatnu podršku jedan deo domaćih navijača je posle vođstva Voždovca pogrdno skandirao Spartaku, ali to ih nije omelo da nastave sa napadima ka golu Supića.

Puno problema odbrani Voždovca pravio je Farkaš koji je u nekoliko navrata odlično ubacivao lopte sa desnog boka, kao i sarađivao sa veznim igračima svog tima.

Ponovo je došla do izražaja slaba realizacija Spartakovog napada, iako je u prvom delu bilo nekoliko izglednih pokušaja koji su mogli da značajno promene tok utaknice, počevši od onog u 10' minutu kada je golman Supić boksovao snažan šut DImitrijevića sa oko 30 metara u punom trku.

Iako je po igri bilo i više nego očigledno da su gosti ovde došli po bod, ono sa čime odlaze im je po svemu sudeći bilo daleko iznad očekivanja, a Spartakova nada da će doći makar do boda nestala je posle 5. minuta produžetka.

Spartak - Voždovac 0:1 (0:0)

Na ovom meču Mojsilović nije mogao da računa na Plavšića koji je propustio već treći meč u nizu zbog povrede koju je zaradio sa reprezentacijom, a u timu se osetilo i odsustvo Dukića.

Do kraja prvenstva  ostalo je da se odigraju još četiri kola. U narednom Spartak gostuje ekipi Partizana koji se bori za titulu, zatim dočekuje Donji Srem koji se kao i Spartak bori za opstanak, da bi u pretposlednjem kolu gostovao Radu koji se bori za izlazak u Evropu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 28
Pregleda: 4342
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.