Komentara: 8
Pregleda: 2628

Fudbaleri Spartaka poraženi od Borca (1:0)

29.04.2015. u 23:48h
Izvor: Subotica.com
Ekipa Stevana Mojsilovića poražena je i u Čačku pa se tako situacija oko opstanka značajno zakomplikovala. Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još pet kola, a Spartak se trenutno nalazi na 13. poziciji sa 25 poena, na bod više od ekipe koja je kandidat da se naredne sezone preseli u niži rang.
Fudbaleri Spartaka poraženi od Borca (1:0)

Spartak je meč započeo prilično defanzivno, a delomično je to bilo prouzrokovano agresivnošću koju su pokazali domaći od prvog minuta stavljajući do znanja da su im bodovi u oovm meču značajni i da će se za njih boriti do poslednjeg daha.

Prva ozbiljnija šansa ipak desila se u šesnaestercu Borca u 21.minutu kada je Torbica centrirao sa leve strane, a Dukić za malo bio neprecizan. Par minuta kasnije promašena šansa mogla je skupo da košta Spartak pošto su domaći u jednom napadu imali dva pokušaja, ali koja su igrači Spartaka spretno i srećno uspeli da odbrane.

U završnici prvog dela stvorena je još povoljnija prilka kada je Kovačević šutirao sa oko deset metara, ali odbrambeni igrač glavom izbija siguran pogodak sa gol linije. Ponovo par minuta kasnije Borac uzvraća prvo izglednom šansom u kojoj je udarac glavom Maslaća bio zamalo neprecizan, ali ono što je on promašio nije uspeo Ožegović u poslednjim trenutcima prvog dela za 1:0.

Drugi deo meča igrači obe ekipe su započeli u nešto slabijem tempu, malo nervoznije i nepovezanije, pa se tako prvo uzbuđenje desilo u 68' minutu kada je domači fudbaler Krunić šutirao sa 20 metara zamalo neprecizno.

Ponovo posle šanse Borca stvorila se vrlo izgledna šansa da Spartak izjednači posle sjajnog igranja glavom Ilića, ali njenog udarac je još efektnije "skinuo" domaći čuvar mreže.

Do kraja meča nije bilo nekih većih uzbuđenja, domaći su se malo povukli, zadovoljni stanjem, pre svega rezultatom koji su imali i poslednjih desetak minuta su se fokusirali na odbranu svog gola. Spartak je pokušavao, ali nije uspeo da izvuče makar bod iz ovog susreta pa je tako situacija oko opstanka postala još komplikovanija.

Borac - Spartak 1:0 (1:0)

Gradski stadion, gledalaca 1500. Glavni sudija Vlado Glođović(Vrbas), pomoćnici Milan Minić(Niš) i Uroš Stojković(Beograd).

Strelac: Ožegović u 45.minutu za Borac.

Žuti kartoni: Dukić(Spartak).

BORAC: Bajić, Boranijašević, Maslać, Gojković, Živković, Mutavdžić, Jovančić, Krunić (Miletić), Jevtović (Stojanović), Zec i Ožegović (Đerić).

SPARTAK: Mirković, Jočić, Kovačević, Torbica, Dukić (Ilić), Milošević, Milić (Balabanović), Antonić, Maksimović, Jakovljević i Ivanović (Mrkela).

U narednom kolu (subota, 2. maj) u Suboticu dolazi ekipa Voždovca koji je Spartaku direktni konkurent za izbegavanje baraža, odnosno direktnog plasmana u niži rang takmičenja. U 25 superligaških mečeva Spartak ima šest pobeda, dvanaest poraza i sedam nerešenih susreta.

Fudbaleri Spartaka poraženi od Borca (1:0)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 2628
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.