Komentara: 7
Pregleda: 5317
Foto

Fudbaleri Spartaka poraženi na gostovanju u Novom Sadu

21.09.2014. u 11:31h
Izvor: Subotica.com
Subotički superligaš pretrpeo je prilično ubedljiv poraz na gostovanju Vojvodini u Novom Sadu pošto je poražen sa 5:2 (2:0). Posle 467 minuta u novoj sezoni Spartak je primio samo jedan gol, a u ostalih 73 minuta primio čak 5. U narednom kolu Spartak u nedelju (28. septembra) dočekuje ekipu niškog Radničkog.
Fudbaleri Spartaka poraženi na gostovanju u Novom Sadu

Oko 1.000 ljudi na stadionu Karađorđe u Novom Sadu i mnogi gledaoci na TV ekranima mogli su juče da vide čak sedam golova, među kojima je bio i jedan penal dosuđen za domaću ekipu. Bio je to zanimljiv meč sa puno šansi, na odličnom terenu, iako je dva sata pred meč padala snažna kiša.

Spartak se u prvom delu meča organizovano branio i odolevao snažnim naletima domaćih, ali dve greške po desnoj strani Spartakove odbrane omogućile su Vojvodini lep rezultat i drugačiji pristup  u nastavku meča. U drugom delu Spartak se mnogo više otvorio, zaigrao znatno bolje i iako je primio čak 3 gola, a postigao dva.

Fudbaleri Spartaka poraženi na gostovanju u Novom Sadu

Prvi gol za Spartak postigao je kapiten Vladimir Torbica u 76' minutu meča ppri rezultatu 4:0 lepim golom iz šesnaesterca iskosa sa desne strane. Torbica je ovim pogotkom čestitao sebi 34. rođendan, ali za maksimalno lep i uspešan dan nažalost izostao je klupski rezultat. Kapiten je kao i dosada bio jedan od najboljih na terenu, po mnogima i najbolji u redovima Spartaka, te je zasluženo dobio ovacije Marinaca na Karađorđu, ali i snažan aplauz domaće pristrasne publike.

Fudbaleri Spartaka poraženi na gostovanju u Novom Sadu

Drugi gol delo je Maksimovića, za kojeg kažu da je možda i najbolji transfer ove sezone u Spartaku, a svoju dobru igru u meču krunisao je golom u 87' minutu meča.

Igrači Vojvodine odigrali su očekivano dobar meč, pogotovo u ofanzivnom dleu, pokazujući još jednom da su najopasniji upravo u napadu. Spartak je do sinoćnje utakmice primio samo jedan gol u pet mečeva, ali juče u Novom sadu je primio čak pet.

Trener Petar Kurćubić čestitao je protivniku na zasluženoj pobedi, ističući da Vojvodina nije mnogo takmtički iiznenadili, da se desilo ono što su se nadali da se neće desiti.

- "Ono što smo mi znali u pripremi ove utakmice se na terenu pokazalo i tačnim, a to je ako dobijemo gol u ranoj fazi utakmice i budemo prisiljeni da napadnemo, da smo onda na vetrometini i da onda njihova brzina i individualni kvalitet igrača dolaze do izražaja, onemogućavajući nam jači pritisak na njihov gol. Nisam zadovoljan kako smo odigrali taj prvi deo utakmice, pogotovo zbog problema na našoj levoj strani, nismo ispoljili dovoljno agresije i mislim da smo previše respektovali Vojvodinu."  - izjavio je Kurćubić.

Šef struke Spartaka izjavio  da smatra da su u ovoj utkamici svi uživali, osim toga što je rezultat nepovoljan za jnegov kllub, ali izgubiti 1:0 ili 5:2 mislim da je čak ovo drugo lepše za gledaoce.

Kurćubić takođe smatra da je ovo utakmica, prva u novoj sezoni, u kojoj su njegovi igrači najviše igrali kao ekipa, imali dosta dobar posed lopte, dosta šuteva na gol i kada se sabere Spartakovi igrači su se naigrali sinoć, ali nažalost zasluženo poraženi.

Fudbaleri Spartaka poraženi na gostovanju u Novom Sadu

Zoran Marić, kolega u struci sa druge strane, složio se sa konstatacijom da je pobeda zaslužena i naveo momenat rezultata 2:0 u prvih 20 minuta kao prelomnu tačku u daljem toku meča.

- "Imamo ofanzivni potencijal koji se iz kola u kolo demonstrira. Igrači Vojvodine kada su motivisani, kao što su bili večeras, protiv njih je izuzetno teško igrati. Bilo je momenata kada smo nekada malo manje pokazivali ambicije, ali sve u svemu sam zadovoljan ukupnim utiskom. Utakmica nije bila laka, samo smo imali sreće da se relativno brzo utakmica okrene u našu korist, posle toga je sve bilo mnogo lakše." - zaključio je Marić

Pored poraza u Novom Sadu mali peh je dokačio Spartak pošto je Duško Dukić u jednom duelu povredio desnu šaku pa će danas biti podvrgnut snimanju i dodatnim lekarskim pregledima.

Podrška i u Novom Sadu

Podršku Spartaku pružili su i navijači Spartaka koji su i na ovom gostovanju organizovano sa dva autobusa doputovali u Novi Sad.

Fudbaleri Spartaka poraženi na gostovanju u Novom Sadu

Njih pedesetak snažno je bodrilo Spartak veći deo prvog poluvremena, ali očigledno razočarani rezultatom u prvih 45 minuta (2:0) u drugom delu su ušli u "verbalnu raspravu" sa domaćom publikom i navijačima, da bi u 84' minutu meča pri rezultatu 4:1 počeli napuštati stadion i tom prilikom propustili da vide čak dva gola, jedan u mreži Spartaka i jedan prelep gol Maksimovića u 87' minutu.

Fudbaleri Spartaka poraženi na gostovanju u Novom Sadu

Marinci čestitali Meraklijama (navijačima niškog Radničkog) 25. rođendan

U narednom kolu Spartak na Gradskom stadionu dočekuje niški Radnički koji je u ovom kolu pobedio Rad sa 3:0. Utakmica se igra u nedelju od 16 časova. Biće ovo još jedna prilika da navijačke grupe Marinici i Meraklije  pokažu svoje tradicionalno dobre odnose.

Pre prvenstvene utakmice Spartak će u sredu odigrati meč 1. kola Kupa Srbije.

Posle nekompletnog 6. kola Spartak zauzima šesto mesto na tabeli JSL

 1. Crvena zvezda  6 5 1 0  9:0  16
 2. Partizan       5 5 0 0 18:4  15
 3. Vojvodina      6 5 0 1 16:6  15
 4. OFK Beograd    6 3 2 1  9:8  11
 5. Mladost        6 3 1 2  8:7  10
 6. Spartak        6 3 1 2  6:6  10
 7. Čukarički      6 2 3 1  8:6   9
 8. Borac          6 2 2 2  6:5   8
 9. Donji Srem     6 2 2 2  4:7   8
10. Novi Pazar     6 2 1 3  7:7   7 
11. Rad            6 2 1 3  9:11  7
12. Jagodina       6 1 2 3  7:11  5
13. Radnički 1923  5 1 1 3  1:4   4
14. Napredak       6 0 3 3  4:9   3
15. Radnički (NI)  6 1 0 5  5:13  3
16. Voždovac       5 0 0 5  2:13  0
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5317

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski klub vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.