Komentara: 0
Pregleda: 2119

Fudbaleri Bačke 1901 savladali ekipu Dunava (2:1)

10.10.2015. u 21:27h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Bačke 1901 došli su danas do svoje četvrte prvenstvene pobede, druge u nizu, pošto su na domaćem terenu savladali trećeplasirani Dunav i poboljšali svoj plasman za jedno mesto i sada se nalaze na 4. pozicji tabele Srpske lige, grupa "Vojvodina". U narednom kolu Bačka gostuje u Odžacima
Fudbaleri Bačke 1901 savladali ekipu Dunava (2:1)

Prvo poluvreme proteklo je u dobro igri oba tima, ali bez većih prilika za promenu rezultata. Vredno pomena su dva pokušaja Bačke, kada je Radosavljev direktno iz kornera uputio udarac na gol, a Jovišić loptu izbio u prostor, dok se i drugi put našao u prilici kapiten Subotičana, ali je nakon dobro izvedenog slobodnog udarca od strane Mihajlovića loptu poslao preko gola.

Na drugoj strani pred kraj poluvremena gosti su pokušali iz daljine da nadmudre golmana Tasića. Nije im plan uspeo. Nakon slobodnog udarca Radakovića, Tasić je uz veliki napor loptu poslao u korner, dok je na isti način sačuvao svoju mrežu i posle silovitog šuta Kovačevića.

Nastavak je doneo preokret. Priliku da Bačku dovede u vođstvo propustio je Ušumović kada je nakon centaršuta Radosavljeva, glavom loptu poslao pored stative. Taktička izmena u pravom trenutku od strane iskusnog Kustudića donela je prevagu.

Bačka se razigrala, gosti su se otvorili. U 64. minutu Matić je uputio šut sa ivice šesnaesterca, zatresla se prečka, ali je odbijenu loptu prihvatio Zlatković koji je samo tri minuta proveo na terenu i poslao je u mrežu Dunava za vođstvo Subotičana. Uzvratili su gosti, ali je Jaguzović bio neprecizan i loptu poslao pored gola.

Nakon odlično izvedenog kornera Radosavljeva, Ušumović je uputio udarac, ali je sa gol linije loptu izbio Kovačević i sprečio domaći tim da udvostruči prednost. Nije mnogo trebalo igračima Bačke. Posle brze akcije po desnoj strani, Mihajlović je proigrao Matića, a on lagano prosledio loptu do Zlatkovića, koji iz drugog pokušaja uspeva da savlada golmana gostiju i dovodi Subotičane u vođstvo od 2:0.

Igrao se 82. minut, domaći tim se opustio, a Katanić iskoristio svoju priliku i smanjio prednost na 2:1. Bačka je mogla do trećeg pogotka, ali je Jovišić u poslednjem trenutku izblokirao šut Jakovljevića i sprečio ga da zatrese mrežu.

U finišu gosti su imali priliku da izjednače, međutim, Nikić se našao na pravom mestu i izbio loptu nakon slobodnog udarca igrača Dunava.

Bačka 1901 – Dunav 2:1 (0:0)

Subotica – Stadion kraj Somborske kapije. Gledalaca: 150. Sudija: Davidović (Žitište). Strelci: Zlatković u 64. i 79. za Bačku, a Katanić u 82.minutu za Dunav. Žuti kartoni: Nikić, Ušumović, Zlatković (Bačka), Kačar, Radaković (Dunav).

BAČKA: Tasić, Kiš (Matijević), Baljak, Ćalasan, Ušumović, Nikić, Vukmanović (Zlatković), Radosavljev, Matić, Mihajlović (Jakovljević), Šveljo.

DUNAV: Jovišić, Jaguzović, Kovačević, Kačar, Zarić, Žeželj (Višnjić), Vuković, U. Košutić, Katanić, Radaković, Dimić (Ašćerić)

U narednom kolu Bačka gostuje u Odžacima protiv istoimene ekipe.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2119
Povezane teme

fk bačka 1901

fudbalski klub bačka 1901

stadion kraj somborske kapije

srpska liga vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.