Komentara: 23
Pregleda: 6358

FSS odlučio - Spartaku oduzeta 4 boda zbog nameštanja

06.10.2015. u 21:17h > 07.10.2015. u 03:20h
Izvor: Subotica.com
Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije je danas zasedala i odlučila da oduzme Spartaku četiri boda zbog sumnji u regularnost meča sa OFK Beogradom.
FSS odlučio - Spartaku oduzeta 4 boda zbog nameštanja

Potpredsednik saveza Slaviša Kokeza, zadužen za regularnost je insistirao na ozbiljnoj kazni ukoliko se utvrdi da ima osnovanih sumnji, što se i desilo.

Podsetimo, puno bure se podiglo posle tog meča jer je Spartak praktično izašao sa rezervnim sastavom na meč i izgubio ga.  Posle toga se digla velika prašina zbog sumnje da su plavo-beli iz Subotice namerno želeli da izgube taj meč, a disciplinska komisija je brzo reagovala i donela odluku o oduzimanju bodova.

Nepunih 48 časova po završetku tog meča Fudbalski klub "Spartak" reagovao je saopštenjem u kojem su pozvali FSS i istražne organe da se uključe u istragu oko ove utakmice i da na kraju istrage saopšte njene rezultate.

Fudbalski savez se tokom poslepodneva oglasio saopštenjem, a koje prenosimo u celosti.

Simović: Selektivna pravda, neka kazne i Partizan za odmaranje igrača

Predsednik subotičkog Spartaka, Dragan Simović, ogorčen je oduzimanjem bodova njegovom klubu, prenose Večernje novosti.

- "To se zove selektivna pravda? Sad su se setili u FSS da sprovode propise? Mi ćemo tražiti da u Savezu pogledaju unazad godinu dana, pa neka kazne sve klubove koji su kao mi odmarali igrače. Baš me zanima da li će kazniti Partizan što je kao mi odmarao igrače u Novom pazaru. Mi ćemo se žaliti, a ukoliko nas ovde odbiju, potražićemo pravdu i na Arbitražnom sudu u Lozani", rekao je Simović, aludirajući na meč crno-belih u Novom Pazaru između evropskih obaveza.

"Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije, na sednici koja je održana 6.10.2015. godine, između ostalog razmatrala je i disciplinsku prijavu protiv FK Spartak iz Subotice i Stevana Mojsilovića, trenera kluba.

Prijava se odnosila na postojanje osnovanje sumnje da su na utakmici OFK Beograd - Spartak, koja je odigrana 26.9.2015 godine, napred navedeni klub i trener izveli sastav bez većeg broja standardnih igrača, a sve u cilju da drugoj ekipi omoguće da na neregularan način dođe do bodova.

Izvršivši uvid u kompletne spise predmeta kao i izvođenjem dokaza, Disciplinska komisija je utvrdila da postoji odgovornost FK Spartak da je na pomenutoj utakmici izveo tim bez većeg broja standadnih prvotimaca koji su nastupali na utakmicama u prethodnim kolima.

Disciplinska komisija je jednoglasno donela odluku da se FK Spartak kazni oduzimanjem četiri boda, a da se protiv trenera Stevana Mojsilovića disciplinski postupak ne može pokrenutu iz razloga što na osnovu člana 6. i člana 82. Disciplinskog pravilnika FS Srbije, trener kluba ne može biti smatran za funkcionera kluba.

Na ovu odluku nezadovoljna strana ima pravo ulaganja žalbe u propisanom roku. Disciplinska komisija smatra da će izrečena odluka postići svrhu kažnjavanja odnosno da se ovakvi slučajevi više neće ponavljati u budućnosti", navodi se u saopštenju.

Mojsilović najavio obraćanje javnosti

Uoči meča Spartaka i Crvene zvezde odigranom su subotu na Gradskom stadionu održana je redovna konferencija za novinare u kojoj je šef struke plavo-belih najavio da će se po završetku istražnog procesa obratiti javnosti i saopštiti "svoju stranu medalje" tadašnjih glasina o nameštanju, danas zvanično potvrđenih činjenica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 23
Pregleda: 6358

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbalski savez srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.