Komentara: 5
Pregleda: 5160
Foto

FK "Spartak" u pokrajinskom derbiju u subotu gostuje Vojvodini

19.09.2014. u 14:48h
Izvor: Subotica.com
Fudbaleri Spartaka u subotu u okviru 6. kola Jelen super lige od 19 časova igraju veliki vojvođanski derbi u kojem se u Novom Sadu sastaju sa Vojvodinom. Iz ekipe nedostaju Antonić, Mezei i Jondić. Obezbeđen je TV prenos na RTV1.
FK "Spartak" u pokrajinskom derbiju u subotu gostuje Vojvodini

Spartak je pobedom protiv Jagodine najavio novu seriju dobrih rezultata, ali naredni protivnik bi mogao da im pomrsi planove jer subotički superligaš gostuje u Novom Sadu odličnoj ekipi Vojvodine. Spartak se trenutno nalazi na četvrtom mestu, dok je Vojvodina za jedno mesto bolje plasirana.

U prvih pet kola Spartak ima rezultatski bilans od tri pobede, jedan remi i jedan poraz, a gol je primio samo na Marakani u minimalnom porazu od Crvene zvezde. Nažalost efikasnost Spartaku nije jača strana, ali u prošlom kolu u ponovljenoj utakmici 5. kola Spartak je postigao dva gola, koliko i ukupno u prethodna četiri kola, što daje optimizam za nastavak.

Odavno Spartak nije imao ovako dobar početak prvenstva, ali nova iskušenja tek dolaze, počevši od meča protiv Vojvodine koji se igra u subotu od 19 časova.

Kurćubić: Vojvodina je favorit, ali Spartak će tražiti svoju šansu da iznenadi

Na današnjoj konferenciji za novinare uoči meča 6. kola Jelen super lige javnosti su se obratili šef struke Petar Kurćubić i prvotimac Milorad Balabanović koji su izneli svoja očekivanja pred ovu važnu utakmicu.

- "Ovo nije samo vojvođanski derbi, ovo je i derbi dve ekipe koje zauzimaju prva četiri mesta u JSL. Vojvodinu posmatramo kao favorita, pokazali su da pored Partizana trenutno imaju najbolju formu. Novosadska ekipa je sastavljena od kvalitetnih mladih i nešto iskusnijih pojedinaca, a kao najjaču karakteristiku vidim njihovu ofanzivnu liniju koja je po meni najjača u Srbiji. Vojvodina igra ofanzivan fudbal i ima napadački kvartet koji teško neko može da zadrži" - izjavio je Kurćubić

FK "Spartak" u pokrajinskom derbiju u subotu gostuje Vojvodini

Kurćubić je takođe istakao da očekuje tešku utakmicu, da zna šta njegova ekipa treba, a šta ne sme da uradi, ali da na terenu to treba da pokažu.

Kurćubić: Vojvodina igra ofanzivan fudbal, pokušaćemo da se odbranimo i napadnemo

Spartak je pokazao u prethodnim prvenstvenim mečevima da ima vrlo kvalitetnu odbranu, koja će verujemo biti pravo iskušenje za novosadsku ekipu, ali Kurćubić je naglasio da Spartak mora i da daje golove jer teško da će ostvariti pozitivan rezultat na Karađorđu ukoliko izostane dobra igra u napadu.

- "Spremni smo fizički i psihički, znamo šta nas očekuje, branićemo se koliko treba, ali pokušaćemo da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže da napdnemo i iznenadimo protivnika" - zaključio je Kurćubić.

FK "Spartak" u pokrajinskom derbiju u subotu gostuje Vojvodini

Balabanović: Verujemo u sebe i dobar rezultat protiv Vojvodine

Prvotimac Milorad Balabanović izrazio je optimizam pred sutrašnji duel naglašavajući da ekipa mora da odigra odgovorno i zrelo, te da pokažu da rezultati u dosadašnjem delu prvenstva nisu slučajnost.

- "Dobro smo se pripremili, puni smo samopouzdanja. Dobro ih poznajemo i daćemo sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat" - izjavio je Balabanović

Kurćubić: Prija nam podrška navijača

Kurćubić i Balabanović jasno su stavili do znanja da im prija podrška navijača i pozitivna atmosfera u klubu koja je proizvod dobrih rezultata u prethodnih nekoliko kola.

- "Ne smemo da menjamo ambicije, niti da letimo visoko. Prvenstvo je tek počelo i serija od dve-tri dobre ili loše  utakmice može značajno da promeni situaciju. Igramo utakmicu po utakmicu, svaka sledeća je najvažnija pa ćemo videti gde će nas takvi rezultati dovesti" - zaključio je Kurćubić

Izostaju Antonić, Mezei i Jondić

Iz ekipe u ovom kolu izostaće Antonić i Mezei koji imaju privatne obaveze, dok će Jondić pauzirati zbog lakše povrede.

TV prenos na RTV1

Meč se igra u subotu na stadionu "Karađorđe" u subotu od 19 časova, a obezbeđen je i TV prenos na RTV 1.

Izvor: Subotica.com
FK "Spartak" uoči 6. kola i meča protiv Vojvodine FK "Spartak" uoči 6. kola i meča protiv Vojvodine FK "Spartak" uoči 6. kola i meča protiv Vojvodine FK "Spartak" uoči 6. kola i meča protiv Vojvodine FK "Spartak" uoči 6. kola i meča protiv Vojvodine FK "Spartak" uoči 6. kola i meča protiv Vojvodine
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 5160

Povezana vest

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

petar kurćubić

fudbalski klub vojvodina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.