Komentara: 6
Pregleda: 3323

FK "Spartak" rezimirao polusezonu i proglasio najbolje

10.12.2014. u 11:59h
Izvor: Subotica.com
Fudbalski klub "Spartak" održao je juče svečanost na kojoj je sveden prvi deo sezone, podeljene nagrade najboljima, pri čemu nisu zaboravljene i legende kluba Miloš Glončak i Antal Tapiška. Pored analize prvog dela sezone 2014/15 najavljena je i izborna skupština kluba koja će biti održana tokom februara naredne godine.
FK "Spartak" rezimirao polusezonu i proglasio najbolje

FK "Spartak"  je prvi deo sezone završio na 9. mestu sa 18 osvojenih bodova iz 15 mečeva (4 pobede, 5 poraza i 6 nerešenih duela).

Na juče održanoj svečanosti pored članova uprave, prijatelja kluba, gradskih zvaničnika, igrača bili su prisutni i veterani, među kojima su bili i Miloš Glončak i Antal Tapiška koji su dobili nagrade za životno delo.

Spartakov prvi čovek Dragan Simović po svemu sudeći svoje učešće u srpskom fudbalu nastaviće kroz mandat u Fudbalskom savezu Vojvodine, kao predsednik te organizacije, što će doneti određene kadrovske promene u vrhu subotičkog superligaša. S obzirom na novonastalu situaciju Upravni odbor kluba sazvaće tokom februara sednicu na kojoj će biti izabran novi predsednik kluba.

FK "Spartak" rezimirao polusezonu i proglasio najbolje

foto: FK "Spartak" / Dejan Vuković

Po rečima Simovića, klub je pri kraju prethodne sezone odlučio da napravi radikalan zaokret u politici kluba te da se u igračkom kadru više oslanja na sopstveni potencijal i omladinsku školu koja iz godine u godinu daje sve bolje rezultate i stvara dobre igrače na koje FK "Spartak" najozbiljnije računa u narednom periodu.

- "Bio je to rizičan potez, plašili smo se borbe za opstanak, ali ostajemo pri tome jer je to budućnost i realnost srpskog fudbala, pa i Spartaka. S obzirom na to okolnosti zadovoljni smo onim što je urađeno. Mogli smo i bolje, malo je falilo da se ponovo nađemo u polufinalu Kupa Srbije, dok smo u Super ligi, posebno u završnici nesrećno izgubili neke bodove. Da smo uspeli da osvojimo još par bodova, situacija bi tada bila perfektna, ali je i ovako je sasvim zadovoljavajuće." - konstatovao je Simović.

FK "Spartak" rezimirao polusezonu i proglasio najbolje

foto: FK "Spartak" / Dejan Vuković

Omladinska škola je jedna od najvažnijih uzdanica daljeg Spartakovog opstanka na superligaškoj sceni i po rečima predsednika vrlo je bitno da se ona opstane, da se rađaju novi talenti koji će biti važni šarafi u mašini.

- "Osnovni problem u omladinskoj školi je infrastruktura. Kada je Grad preuzeo stadion dobili smo jedan zamah, ali i dalje imamo problem sa terenima. Ni prvi tim nema gotovo gde da trenira, a pogotovo ne omladinska škola. Imamo obećanja da ćemo uskoro dobiti jedan teren sa veštačkom podlogom što bi bio spas. Imamo problema i sa stručnim kadrovima. U Subotici ima desetak trenera koji poseduju odgovarajuće licence, dok jedan Novi Sad ima osamnaest puta više. Biće rezova u zimskom periodu, ali prilagodićemo se novonastaloj situaciji i truditi se da škola i dalje bude budućnost Spartaka." - najavio je Simović

FK "Spartak" rezimirao polusezonu i proglasio najbolje

Zvonko Jakovljević (levo) i Goran Antonić (desno) foto: FK "Spartak" / Dejan Vuković

Pored formalnog dela u kojem je rezimiran dosadašnji rad, kao i najavljene aktivnosti u narednom periodu, u manje zvaničnom delu dodljene su nagrade za najbolje pojedince. Za najboljeg igrača u 2014. godini proglašen Goran Antonić, pouzdani štoper Spartaka, dok je nagrada za najperspektivnijeg igrača pripala Zvonku Jakovljeviću.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3323
Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

dragan simović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.