Komentara: 3
Pregleda: 3512

FK "Bačka" počela pripreme za nastavak sezone

02.02.2016. u 10:12h
Izvor: Subotica.com
Takmičenje u Srpskoj ligi nastavlja se sredinom marta, a posle dvomesečne pauze subotički srpskoligaš okupio je juče većinu igračkog kadra i u neznatno izmenjenom sastavu započeo pripreme za nastavak sezone.
FK "Bačka" počela pripreme za nastavak sezone

Posle dva meseca odmora, fudbaleri Bačke 1901 počeli su juče pripreme za nastavak sezone u Srpskoj ligi „Vojvodina”. Prisutnima se prvo obratio predsednik kluba Nemanja Simović i poželeo im dobar rad i uspešno proleće.

- "Čeka nas neizvesno i  zanimljivo proleće, ali sam siguran da će igrači svojim trudom i radom učiniti sve da bodovni saldo u ovom delu prvenstva bude kao i u jesenjem. Nekoliko igrača je napustilo klub, ali to ne treba da nas obeshrabri. Trenutno smo na četvrtom mestu, a zbog odlaska iskusnijih igrača mnogi smatraju da ćemo biti slabiji, nije baš tako. Postojeći igrački kadar ukoliko ispoštuje sve ono što stručni štab od njih traži rezultati neće izostati." započeo je Simović obraćanje

FK "Bačka" počela pripreme za nastavak sezone

foto: RTV Yueco

Praksa da Bačka daje šansu mladim igračima biće nastavljena i u prolećnom delu.

- "Ovaj klub je uvek bio rasadnik talenata, biće i ove sezone. Mladost će biti naša velika prednost. Koju poziciju će Bačka ove sezone zauzeti, treću, petu ili sedmu manje je važno, najbitnije je da svi zajedno date doprinos za povoljne rezultate. Deo ste jednog dobro organizovanog sportskog kolektiva u kojem se zna ko sta radi. Važno je istaći da Bačka ovog trenutka ne duguje ništa igračima i stručnom štabu, čime se danas retko koji klub može pohvaliti. " - istakao je predsednik najstarijeg srpskog kluba

Simović je rekao i par reči o infrastrukturnim aktivnostima i pripremi stadiona za drugi deo šampionata.

- "Pauzu smo iskoristili da se podignemo na viši nivo, teren je u odličnom stanju, jedan je od najboljih u Srpskoj ligi, a pre nekoliko dana potpisali smo i ugovor o postavljanju elektronskog semafora." - kratko je napomenuo Simović.

FK "Bačka" počela pripreme za nastavak sezone

foto: TV Subotica

Slobodan Kustudić, šef struke subotičkih crveno belih  izneo je detalje rada koji su predviđeni za pripremni period kako bi ekipa podigla formu za prave mečeve i nasatavak borbe za vrh tabele.

– "Radićemo po ustaljenom sistemu, dva puta dnevno, a zatim sledi i odigravanje kontrolnih utakmica. Već u subotu snag ćemo odmeriti sa Tavankutom, potom će mo igrati sa Preporodom, Segedom,Sentom, Spartakom, Suboticom..." - rekao je Kustudić

Šef struke govorio je i o kadrovskim promenama koje su se desile tokom pauze.

- "Za sada imamo tri nova igrača, a biće ih još. Klub su napustili Radosavljev (Vršac), Šveljo (Bratstvo 1946), Sovilj, Mihajlović, Popović i Kolundžić. Nekolicina mladih igrača iz omladinskog i kadetskog pogona je sa nama, a oni koji su sa Spartakom na pripremama po povratku će se uključiti u dalji rad." - rezimirao je Kustudić

FK "Bačka" počela pripreme za nastavak sezone

foto: TV Subotica

U nastavku šampionata Bačka u prve četiri utakmice čak tri igra na domaćem terenu,  što se po rečima Kustudića mora iskoristiti na najbolji način.

- "Ukoliko dobro odradimo pripreme, rezultat sigurno neće izostati . Ako dobro počnemo nastavak sezone, neće biti problema da konkurišemo i za najviše mesto" – jasan je Kustudić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 3512

Povezana vest

Povezane teme

nemanja simović

fudbalski klub bačka 1901

slobodan kustudić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.