Komentara: 4
Pregleda: 4480

Filmski vikend u bioskopima u Subotici

05.07.2013. u 13:54h
U okviru predfestivalskog programa umesto programa “Evropa i hrišćanstvo”u subotu i nedelju zameniće ga program dobitnika nagrade „Erste Underground Spirit 2013”. Projekcije filmova raznih žanrova održavaće se u bioskopu "Eurocinema", Art bioskop "Lifka" i na predfestivalskom otvorenom bioskopu ispred svečanog ulaza Gradske kuće.
Filmski vikend u bioskopima u Subotici

Večeras od 17 časova prikazivaće se francuski film “Adevič”, scenariste i režisera  Bruna Dimona, dobitnika međunarodne nagrade žirija na festivalu u Torontu. U 19 časova italijansko / francuski “Imamo papu” Nani Moretija, dobitnika Zlatnog globusa Italije. Na otvorenom bioskopu na Trgu slobode u 21 i 30 čas  planiran je slovenački film “Od groba do groba”, Jana Cvitkoviča, pobednika Palića 2006. godine.

U subotu program se nastavlja u 19 časova u bioskopu Eurocinema kada se prikazuje dokumentarna mađarska drama “Slow mirror” ,Igora i Ivana Buharova. Na Trgu Slobode u subotu u 21 i 30 biće održana projekcija danskog filma  “Posle venčanja”režiserke Suzan Bir.

Ukoliko Vam predfestivalska satnica od 19 i 21 i 30 ne odgovara predlažemo bioskop Lifku i američko avanturistički naučno fantatstični film “Zaborav” sa Tomo Kruzom u glavnoj ulozi. U Lifki su projekcije od 18 i 20 časova.

Poslednjeg dana vikenda, u nedelju, očekuje vas sledeći filmski program: Sem pomenute Lifke i “Zaborava” sa  Tomom  Kruzom od 18 i 20 časova, u Eurocinema bioskopu u 19  časova biće prikazani filmovi braće  Igora i Ivana Buharova, prvo ”Ruderles”, a zatim njihovi kratki filmovi od 19:30.

U nedelju, na otvorenom bioskopu na Trgu slobode od 21 i 30 održaće se projekcija filma koprodukcije Izraela, Nemačke i Francuske pod nazivom “Valcer sa Baširom” izraelskog sineaste i režisera Ari Folmana, palićkog pobednika 2008. godine.

Filmski vikend u bioskopima u Subotici

Ulaz na sve projekcije predfestivalskog programa  slobodan, a u slučaju loših vremenskih uslova program će se prikazivati u bioskopu EuroCinema.

Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 4480

Povezane vesti

Povezane teme

Art Bioskop Lifka

bioskop Lifka Subotica

bioskop Eurocinema

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.