Komentara: 0
Pregleda: 1695

Filmski karavan protiv predrasuda prema OSI

27.11.2015. u 15:39h
Izvor: RTV Yueco
U bioskopu Eurocinema održan je Filmski karavan, na kome su prikazani nagrađeni filmovi sa 13. Međunarodnog festivala „Uhvati sa mnom ovaj dan!“, koji afirmiše potencijale osoba sa invaliditetom i njihovu integraciju u društvenu zajednicu.
Filmski karavan protiv predrasuda prema OSI

U organizaciji Doma za decu ometenu u razvoju „Kolevka“, proekcije su prikazane   deci sa smetnjama, kao i osnovcima nižih razreda. Nakon Filmskog karavana, u organizaciji Školskog centra sa domom učenika „Dositej Obradović“, održana je „Mala škola znakovnog jezika“. Ovim aktivnostima počelo je obeležavanje najznačajnije manifestacije posvećene osobama sa invaliditetom.

Filmski festival „Uhvati sa mnom ovaj dan! Uhvati film!“, koji je ove godine po 13. put održan u Kulturnom centru Novog Sada ima za cilj da utiče na smanjenje predrasuda prema OSI kroz filmsku umetnost. Subotica je treći grad u kojem su, u okviru Filmskog karavana, prikazana tri nagrađena filma. 

Proekcije filmova su prikazane učenicima od prvog do četvrtog razreda OŠ „Sonja Marinković“, OŠ“Sečenji Ištvan“ i OŠ „Miloš Crnjanski“. Nakon Filmskog karavana, u organizaciji Školskog centra sa domom učenika „Dositej Obradović“, osnovci su imali priliku da se upoznaju sa osnovama jezika, koji koriste slušno oštećena lica.

Program na Otvorenom univerzitetu predstavlja deo uvodnih aktivnosti najznačajnije manifestacije posvećene osobama sa invaliditetom. Nedelja osoba sa invaliditetom će, brojnim sadržajima na nekoliko lokacija u gradu, biti obeležena sledeće nedelje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1695
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.