Komentara: 7
Pregleda: 5362
Foto

Festival ulične odbojke za vikend na Gradskom trgu

20.05.2016. u 14:30h
Izvor: Subotica.com
Turnir u odbojci na otvorenom, 16. po redu, održaće se za vikend na 14 mini terena na Gradskom trgu, a prisustvo je potvrdilo preko 1000 dece iz oko 130 ekipa iz Srbije i regiona. Organizator turnira je OK "Volleyball 2000", a promoter mladi reprezenatativac Luka Cajić.
Festival ulične odbojke za vikend na Gradskom trgu

"Street volleyball" turnir za dečake i devojčice održava se od 2001. godine i dosada je učestvovalo preko 40 klubova iz 30 gradova Srbije i regiona. Pored dece iz Srbije na ovogodišnjem turniru biće i njihovi vršnjaci iz Republike Srpske, Mađarske i Hrvatske.

- "U ženskoj odbojci je definitivno primetan porast broja igračica. Podatak sa ovog turnira govori da 20% učesnika čine dečaci a 80% devojčice, dakle ženska odbojka u ekspanziji, a sa druge strane kod muškaraca je izraženo interesovanje i za druge sportove." - rezimirao je Dragan Savić, ispred organizacionog odbora "Street volleyball" turnira.

Promoter turnira, drugu godinu za redom, je mladi reprezentativac Luka Cajić, koji je na turniru igrao, sudio i danas ga promoviše.

- "Velika mi je čast što ću biti drugu godinu za redom promoter turnira i time doprineti razvoju ovog takmičenja. Ovo je jedno veliko takmičenje, samim time što će mnogo dece proći ovuda, velike su šanse da će se nekima i svideti pa će se početi baviti sa njom, dok će takmičari imati prilike da ostvare svoje prve uspehe, koji mogu biti značajni dalje za njihove sportske karijere" - rekao će Cajić

Festival ulične odbojke za vikend na Gradskom trgu

Mečevi će biti igrani na 14 improvizovanih terena (12 za devojčice i 2 za dečake) koji su "iscrtani" na Gradskom trgu. Igraće se 4 na 4, ekipe će biti podeljene u 8 ekipa sa devojčicama i dve kategorije sa dečacima. Takmičiće se dečaci i devojčice od 2000. do 2008. godišta.

Organizator je najavio da se po trenutnim prognozama očekuju dva lepa sunčana dana što će biti odlični uslovi za ovu priliku. Takmičenja počinju u subotu od 9 časova. U poslepodnevnom delu programa igraće se mečevi za plasman, a pored nagrada za najbolje ekipe tradicionalno će biti izabrani najbolji pojedinci (smečer, dizač, bloker. primač, server) kao i najbolji treneri.

Festival ulične odbojke za vikend na Gradskom trgu

Izvor: Subotica.com
Najava festivala ulične odbojke - Street volleyball 2016 Najava festivala ulične odbojke - Street volleyball 2016 Najava festivala ulične odbojke - Street volleyball 2016 Najava festivala ulične odbojke - Street volleyball 2016 Najava festivala ulične odbojke - Street volleyball 2016 Najava festivala ulične odbojke - Street volleyball 2016 Najava festivala ulične odbojke - Street volleyball 2016
Postavljeno pre 7 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5362

Povezana vest

Povezane teme

odbojka

streetvolleyball

streetvolleyball turnir

street volleyball

ulična odbojka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.