Komentara: 76
Pregleda: 24939

Fabrika Fresh & Co se seli iz Subotice

28.01.2015. u 19:08h
Izvor: Subotica.com
Danas je u Fabrici za preradu voća Fresh & Co održan sastanak na kojem je zaposlenima saopšteno da se fabrika seli u Beograd, što znači da se u Subotici gasi oko 120 radnih mesta.
Fabrika Fresh & Co se seli iz Subotice

Kako Subotica.com saznaje, u martu je predviđeno da se seli jedan deo fabrike za preradu voća Fresh & Co, odnosno jedan pogon, drugi u junu ili julu, a kompletno preseljenje će biti završeno do kraja 2015. godine.

Radnicima koji trenutno rade u fabrici su ponuđeni dobri uslovi u vidu otpremnina, mogućnosti zaposlenja u Beogradu, pomoći pri zapošljavanju u nekim drugim fabrikama, kompanijama i dr.

Navedeno je našoj redakciji potvrđeno i u kompaniji Coca-Cola HBC Srbija, a čije saopštenje u celosti prenosimo u nastavku teksta:

Coca-Cola sistem ulaže 3,8 miliona evra u proizvodni pogon u Srbiji

Modernizacija opreme i proizvodnje ambalaže za sokove na centralnoj lokaciji omogućiće otvaranje Centra za proizvodnju sokova koji će povećati izvozni potencijal kompanije.

Fabrika Fresh & Co se seli iz Subotice

Coca-Cola sistem u Srbiji (Coca-Cola Hellenic i kompanija Coca-Cola) uložiće 3,8 miliona evra u proizvodne i  kapacitete za skladištenje u cilju pokretanja najsavremenijeg pogona za proizvodnju sokova u Beogradu. Ova ulaganja, kao i uvođenje nove linije koja može da proizvodi kompletan asortiman kartonske aseptične ambalaže od 0,5 do 1,5l , omogućiće sistemu da uspostavi Centar za proizvodnju sokova u beogradskoj fabrici, sa već dogovorenim izvozom u Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Hrvatsku, Sloveniju, Bugarsku, Mađarsku i Poljsku. Zahvaljujući ovom procesu, u Beogradu će biti otvoreno 80 novih radnih mesta.

U okviru planiranih promena u infrastrukturi proizvodnje sokova, aktivnosti fabrike Fresh&Co. u Subotici biće integrisane u novi Centar za proizvodnju sokova u Beogradu. Očekuje se da ceo proces bude završen do kraja 2015. godine.

,,Ovim potezom kompanija potvrđuje svoju posvećenost daljem rastu u Srbiji. Uspostavljanjem Centra za proizvodnju sokova i zahvaljujući uvođenju najmodernije proizvodne opreme, bićemo u mogućnosti da ostvarimo svoju dugoročnu viziju u kategoriji sokova’’, naglasio je generalni direktor kompanije Coca-Cola Hellenic Srbija, Ramon Vajdinger.

Kompanija žali što će ovaj proces uticati na pojedina radna mesta u subotičkoj fabrici, uglavnom onih zaposlenih koji odluče da ne pređu u Beograd. Svim zaposlenima biće ponuđena mogućnost da se prijave za nova radna mesta koja će biti otvorena. Kompanija će im pomoći pri preseljenju kroz podršku u obezbeđivanju smeštaja tokom prelaznog perioda. Zaposlenima na čija radna mesta će ovaj proces uticati biće ponuđena kompletna podrška, uključujući pomoć u traženju novog posla i otpremnine koje su veće od onih propisanih zakonom.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 76
Pregleda: 24939

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.