Komentara: 5
Pregleda: 4685

Evropske diplome na Ekonomskom fakultetu

13.01.2012. u 14:46h
Izvor: RTV Yueco
Evropske diplome na Ekonomskom fakultetu

Dekani Ekonomskog fakulteta iz Subotice i Fakulteta za logistiku iz Celja potpisali su sporazum o saradnji na realizaciji zajedničkog studijskog programa “Logistički sistemi u ekonomiji”. Ukoliko ga odobre akreditacione komisije Srbije i Slovenije, ova dva fakulteta će od jeseni zajednički izvoditi nastavu na prvoj godini master studija. Ekonomisti koji završe ovaj program imaće diplomu sa dva pečata, i što je još važnije, ta diploma će vašiti u svim zemljama Evropske unije bez nostrifikacije.

“Logistički sistemi u ekonomiji” predstavlja spoj ekonomije i logistike, a zainteresovani će moći da izučavaju ovaj smer na petog godini studija, odnosno prvoj godini master studija. Imaće osam predmeta, od čega će četiri izvoditi profesori iz Celja, a četiri profesori sa Subotičkog fakulteta. Planiran je upis 125 studenata koji će nastavu slušati u Novom Sadu. Sve navedeno biće prosleđeno nadležnim akreditacionim komisijama u Beogradu i Ljubljani, kako bi ovaj program bio akreditovan i kako bi konkurs za upis studenata mogao biti raspisan na vreme, pred sledeću akademsku godinu. Nakon završenog studiranja, studenti Ekonomskog fakulteta mogu dobiti diplomu usmerenja “logistika u finansijama i bankama” i “logistika u biznisu”.

U izvođenju nastave učestvovaće 16 nastavnika i saradnika iz Srbije, i 11 nastavnika i saradnika iz Slovenije. Predviđeno je izvođenje nastave na oba jezika, a veći deo nastave biće izvođen video-konferencijskom vezom.

Intenzivna saradnja dva fakulteta traje već godinu dana. Rezultate ove saradnje prihvatili su i Univerziteti u Novom Sadu i Mariboru, tako da će i te institucije potpisati sporazum o saradnji.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 4685
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.