Komentara: 13
Pregleda: 6438
Foto

EU fondovi spas za opštinski budžet

29.11.2016. u 15:00h > 16:29
Izvor: Subotica.com
Apliciranjem za sredstva iz evropskih fondova gradovi i opštine imaju mogućnost da nadoknade nedostatak budžetskih sredstava za realizaciju brojnih projekata – zaključak je današnje sednice Saveta Severnobačkog okruga.
EU fondovi spas za opštinski budžet

Sednica je održana u proširenom sastavu, a pored prestavnika lokalnih samouprava Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša, prisustvovali su joj i Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu i Gabrijela Has, pomoćnica direktora Fonda „Evropski poslovi“ Autonomne pokrajine Vojvodine.

- Ideja je bila da predstavnicima lokalnih samouprava predstavimo projekte, planove i ideje koje Ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu predviđa u 2017. godini. Takođe ovo je prilika i da dobijemo neposredan uvid u primenu dosadašnjih mera i propisa fiskalne konsolidacije na terenu, kao i da približimo ulogu fonda „Evropski poslovi“, insititucije na nivou Pokrajinske Vlade koja je svojim znanjem i kapacitetima spremna da podrži lokalne samouprave, ali i privredne subjekte na njihovoj teritoriji, u procesu evropskih integracija – objasnio je Ivan Bošnjak. - Činjenica je da smo zbog različitih mera i sve većih potreba prinuđeni da kanališemo budžete i da se zbog toga pojavljuju problemi. Smatramo da bi unapređenjem znanja, postupanja i delovanja lokalnih administracija u pravcu evropskih integracija i struktirnih fondova, mogli značajno da upotpunimo nedostajuća budžetska sredstva i da iskoristimo mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju.

Jedna od osnovnih aktivnosti fonda „Evropski poslovi“ je saradnja sa lokalnim samoupravama a zajednički cilj je da se ona  poboljša, kako bi se što bolje iskoristila sredstava i mogućnosti koje nudi Evropska unija.

EU fondovi spas za opštinski budžet

- Evropa nudi zaista dosta mogućnosti, kao što su predpristupna pomoć, programi prekogranične saradnje a uz to postoji i niz drugih programa u kojima Srbija može da učestvuje – najavljuje Gabrijela Has, pomoćnik direktora fonda.

Po prvi put u ovom poslu učestvovaće i kancelarija Severnobačkog okruga.

- Na sednici okruga 23. avgusta sa gradonačelnikom Subotice Bogdanom Labanom, Gaborom Kišlinderom i Markom Lazićem, predsednicima opština Bačka Topola i Mali Iđoš, usvojeno da se formira jedinica za upravljanje projektima i Okrug će se sa lokalnim samoupravama uključiti u te aktivnosti – najavljuje Dragi Vučković, načelnik Severnobačkog okruga. - Kancelarija Okruga je među prvim prioritetnim projektima prepoznala izradu projektne ideje u vezi digitalizacije ahrive Opšte bolnice Subotica jer je ona teritorijalno okružna.

Izvor: Subotica.com
Sednica saveta SBO - poseta državnog sekretara za upravu i lokalnu samoupravu Sednica saveta SBO - poseta državnog sekretara za upravu i lokalnu samoupravu Sednica saveta SBO - poseta državnog sekretara za upravu i lokalnu samoupravu Sednica saveta SBO - poseta državnog sekretara za upravu i lokalnu samoupravu Sednica saveta SBO - poseta državnog sekretara za upravu i lokalnu samoupravu Sednica saveta SBO - poseta državnog sekretara za upravu i lokalnu samoupravu Sednica saveta SBO - poseta državnog sekretara za upravu i lokalnu samoupravu Sednica saveta SBO - poseta državnog sekretara za upravu i lokalnu samoupravu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 6438
Povezane teme

dragi vučković

severnobački okrug

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.