Komentara: 7
Pregleda: 4249

Ekonomski fakultet dobija zgradu u Bujanovcu

24.04.2014. u 18:24h
Izvor: RTV Yueco
Izgradnjom zgrade odeljenja subotičkog Ekonomskog fakulteta, Bujanovac će postati univerzitetski grad i biće obezbeđeni savremeni uslovi za nastavu na albanskom i srpskom jeziku kao i ekonomski razvoj i poltička stabilnost, istaknuto je juče u Beogradu.
Ekonomski fakultet dobija zgradu u Bujanovcu

Sporazum o razumevanju o izgradnji tog objekta, koji će finansirati Evropska unija i Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa potpisali su predsednik opštine Bujanovac Nagib Arifi i dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Nenad Vunjak.

Potpisivanju su prisustvovali šef delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport, šef Miisje OEBS-a u Srbije Piter Burkhard, ministar prosvete u tehničkoj vladi Tomislav Jovanović, predsednik Koordinaciong tela Zoran Stanković i predstavnik kancelarije UN za projektne usluge Grem Tindal.

Arifi i Vunjak su izrazili zadovljstvo potpisanim sporzumom, u čiju realizaciju je uložen veliki napor svih relevantnih činilaca angažovanih na realizaciji tog projekta.

U Bujanovcu već tri godine radi odeljenje Ekonomskog fakulteta koje trenutno pohađa 256 studenata - Albanaca, Srba, Roma, koje na jesen upisuje četvrtu generaciju, tako da se očekuje da će imati oko 350 studenata.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 11 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 4249
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

ekonomski fakultet u bujanovcu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.