Komentara: 2
Pregleda: 5283

Edukacija osoba sa invaliditetom

15.08.2011. u 17:45h
Izvor: RTV Yueco
Edukacija osoba sa invaliditetom

Petnaest lica sa invaliditetom sa liste Nacionalne službe za zapošljavanje prošlo je obuku osnovne računarske obuke, koja je deo razmene edukativnih programa partnera u sklopu projekta LEARN. Projekat je realizovao Otvoreni univerzitet Subotica, a sufinansiran je od strane Evropske unije u okviru IPA prekograničnog programa saradnje Mađarske i Srbije.

Slavko Adamov jedan je od polaznika koji je završio kurs osnovne računarske obuke. Slavko kaže da je kod kuće već koristio računar, ali da mu je kurs dobro došao da nauči neke nove programe.

Subotička filijala Nacionalne službe za zapošljavanje poklonila je informatičku opremu i internet link koja se nalazi i prostorijama Udruženja lica sa invaliditetom, gde je kurs i održan. Licima koja su uspešno završila obuku dodeljeni su sertifikati.

Obuka je održana u okviru projekta LEARN realizuje Otvoreni univerzitet.

Kurs je trajao dve nedelje i održano je ukuono 24 časa. Polaznici su tokom obuke učili rad na programima Windows Word, Excel, i Internet.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 5283
Povezane teme

zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Nacionalna služba za zapošljavanje

IPA projekat

projekat learn

edukacija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.