Komentara: 20
Pregleda: 4735

Dveri: Sprečiti malverzacije oko budućeg finansiranja SVM

21.11.2015. u 11:02h
Izvor: Srpski pokret "Dveri"
Saopštenje Gradskog odbora Srpskog pokreta Dveri Subotica prenosimo u nastavku u celosti.
Dveri: Sprečiti malverzacije oko budućeg finansiranja SVM

Svedoci smo najave velike finansijske podrške Republike Mađarske za MNS i za privredne aktivnosti građana mađarske nacionalnosti na terotoriji Vojvodine. Nosioc dogovora sa mađarskom stranom je SVM.

Srpski pokret Dveri je protiv saveta nacionalnih manjina koji funkcionišu i rade na način kako se sve i odigrava. Nacionalni saveti su postali mesto gde se veoma lako izvlače pare za stranačke potrebe a da to ni na koji način zakonski nije sankcionisano. Finansijski kontrolori nisu ni pokušavali da ih kontrolišu jer je to deo dogovora vladajuće koalicije. Državni organi bi sve trebali da stave pod lupu i da se onemogući prelivanje para namenjenih za potrebe preduzetnika i seljaka u džepove članova SVM-a.

Zakonom o finasiranju političkih stranaka je nedozvoljeno finansiranje stranaka od strane druge države pa se nadamo da će državni organi raditi po slovu zakona. Svako nepostupanje povlači i krivičnu odgovornost.

Srpski pokret Dveri u mnogim aspektima politike podržava premijera Republike Mađarske Viktora Orbana. Uspeo je da mnoge delove programa Dveri sprovede u delo. Deo vezan za strane banke, porodični zakon, odnos prema svojim građanima, odnos prema Rusiji, prema EU iako su deo Unije, odnosom prema migrantima. To je politika kakvu bi i naš premijer trebao da vodi za interes svog naroda i države. Nadamo se da sa ekonomskim jačanjem Republike Mađarske kao države neće jačati i njena želja za mešanje u unutrašnje stvari Republike Srbije iako za to postoji puno razloga za sumnju.

Nadamo se da će država sprečiti sve malverzacije oko budućeg finansiranja SVM-a.

// kraj saopštenja

Izvor: Srpski pokret "Dveri"
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 4735

Povezana vest

Povezane teme

dveri

dveri srpske

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.