Komentara: 9
Pregleda: 5508

Dve nedelje od požara u Interkordu

05.09.2012. u 15:13h
Dve nedelje od požara u Interkordu

Prošle su dve nedelje od velikog požara koji se desio u prostoru reciklažnog centra firme "Interkord" u blizini Pionira i Gradske deponije.

Subotica je bila izložena poprilično gustom dimu koji je bio produkt zapaljivanja materijala u reciklažnom centru "Interkord" i ekološkoj ugroženosti u najavi. Nakon skoro 48 časova izuzetno skromnog i nekonkretnog obaveštavanja javnosti dobili smo uverevanja Zavoda za javno zdravlje da životna sredina nije ugrožena i da " zagađeni vazduh koji udišemo nije štetan".

Da li su se građani već navikli ili tog neprijatnog mirisa i "noćnog" dima više nema u toj količini ne možemo da kažemo, tek s vremena na vreme dobijemo neki mejl, neku pištaljku i kroz komentare možemo da zaključimo da neki još uvek osete posledice ovog požara, a današnjom posetom "zgarištu" mogli smo da se uverimo da dim još uvek postoji, doduše u znatno manjim količinama, ali gde ima dima..

Kako prenosi yueco televizija, dim i neprijatni mirisi se šire sa susedne parcele, a ne sa zgarišta u “Interkordovom” dvorištu. Povremeno se i javlja dim, jer vatra tinja. Problem je što na tom prostoru na su otvoreni kanali i nakupilo se mnogo žara, koji vatrogasci nisu uspeli da ugase. Tako noću dolazi do zagrevanja zemlje i gori korov i trska. Dim je iritantan i ne bi smeo da se udiše.

Prema monitoringu kvalitet vazduha je zadovoljavajući. Par dana su izmerene veće količine koncentraci čađi i azotnih oksida, ali u dozvoljenim granicama.

U lokalnoj samoupravi objašnjavaju da traže trajno rešenje za sanaciju terena gde prolazi otvoreni kanal. Grad će u narednom periodu da reši ovaj problem.

Dok čekamo novi presek i analizu vazduha iz Zavoda za javno zdravlje, u nastavku možete da pogledate trenutno stanje kroz fotografije sa današnjim datumom.

Dve nedelje od požara u Interkordu

Dve nedelje od požara u Interkordu

Dve nedelje od požara u Interkordu

Dve nedelje od požara u Interkordu

Dve nedelje od požara u Interkordu

Postavljeno pre 11 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 5508

Povezane vesti

Povezane teme

intercord

interkord

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.